21. června 2018 • 10:00

Zrušená euforie? Íránec skončil v nemocnici. Španěly štvalo simulování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po neuznaném gólu skončil jeden z členů realizačního týmu Íránu na fotbalovém mistrovství světa v nemocnici. Jeho zdravotní stav se zhoršil poté, co Sajjed Ezatolahí ve druhém poločase proti Španělům vyrovnal na 1:1, ale sudí gól kvůli ofsajdu neuznal, což radující se Íránci zjistili až s velkým zpožděním. Následně verdikt potvrdil videorozhodčí. Španělé se s outsiderem trápili až do konce zápasu a výrazně si stěžovali na simulování soupeře.



"Máme o něj starost. Po rozhodnutí videa musel do nemocnice, snad bude v pořádku," řekl kouč Carlos Queiroz. Podle mluvčího týmu se přitížilo Muhsínu Motamedkíovi, který má v reprezentaci na starosti komunikaci s médii. V nemocnici podstoupil vyšetření, potíže by neměly být vážné a brzy se k týmu vrátí.

Carvajal: Zdržování a simulování kazí fotbal

"Že hráli tak defenzivně, to patří ke hře," řekl Dani Carvajal, jehož tým v první půli držel míč 80 procent času. "Ale všechno to zdržování a simulování zranění, to už k tomu nepatří. Kazí to fotbal. Ale to oni se musí vyrovnat se svým svědomím," dodal.

Vášně rozpoutalo zejména situace, kdy se krátce po ošetřování Ehsána Hadžsáfího skácel k zemi brankář Alírezá Baíranvánd poté, co kolem něj proběhl Diego Costa. Následně si stěžoval, že mu španělský útočník přišlápl nohu.

"Vůbec nic jsem mu neudělal. Byl jsem velmi klidný, protože všude byly kamery a nehodlal jsem se nechat rozhodit," řekl Diego Costa, který si následně s gólmanem i rozhodčím vše vyříkal. K simulování se ale záhy přidal i obránce Rámín Rezajíán.

"Bylo tam hodně přerušování a bylo těžké se dostat do rytmu," připustil španělský trenér Fernando Hierro. "Jejich hráči padali bez příčiny, aniž by byli faulováni," zlobil se Carvajal. "Jen zdržovali, zatímco my chceme vyhrávat trochu jiným stylem," dodal kapitán Sergio Ramos.

Španělé nakonec íránskou defenzivu udolali, poté co Diego Costa šťastně skóroval. Po zásahu Rezajíána se mu míč odrazil od holeně do branky. "Klíčové je, že jsme vyhráli. Já měl při gólu trochu štěstí, ale jsem za něj šťastný, protože to byl těžký zápas," řekl Diego Costa. "Oni byli zalezlí v obraně a my museli zůstat klidní a trpěliví, což se povedlo," dodal útočník Atlética Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud