9. srpna 2018 • 20:42

Nor Warholm vyhrál na ME překážky, splnil první část své mise

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Norský mistr světa Carsten Warholm vyhrál na atletickém mistrovství Evropy v Berlíně běh na 400 metrů překážek v čase 47,64 sekundy a splnil první část unikátní mise, během níž chce v pátek vyhrát i hladkou čtvrtku. V dramatickém souboji s obhájcem titulu Yasmanim Copellem z Turecka zlepšil o setinu osobní rekord i nejlepší letošní evropský čas.


Byl to podobný souboj jako na loňském mistrovství světa v Londýně a se stejným výsledkem. Kubánec s tureckým pasem se tentokrát držel až do poslední překážky, ale mohutnému závěru dvaadvacetiletého Nora ani tentokrát neodolal. Třetí doběhl Ir Thomas Barr s velkou ztrátou.

Warholm si mohl vybrat neobvyklou kombinaci disciplín, protože byl díky svým časům v sezoně v obou nasazen přímo do semifinále. Přesto musí zvládnout čtyři rychlá kola během čtyř dnů. Zatím mu to vychází skvěle.

Na překážkách byl ještě o setinu rychlejší než při triumfu na Diamantové lize v Londýně. V pátek to ale bude mít mnohem těžší. Hned tři jeho soupeři na hladké čtvrtce mají letos na kontě lepší časy. Nejrychlejším Evropanem je Brit Matthew Hudson-Smith.

jo nkr

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud