15. srpna 2018 • 14:24

Medailista z MS Ťin Po-jang do Kanady za koučem Orserem nepůjde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Z chystaného stěhování medailisty z mistrovství světa Ťin Po-janga ke kouči Brianu Orserovi do Kanady sešlo. Čínský krasobruslař se bude dál připravovat doma. Orser a jeho kolegyně v trenérském týmu Tracy Wilsonová ale budou spolupracovat s čínskou federací při přípravě tamních krasobruslařů a trenérů na olympijské hry v roce 2022 v Pekingu.


Dvacetiletý Číňan, který byl na únorové olympiádě v Pchjongčchangu čtvrtý, se měl v zámoří připojit ke skupině, v níž se připravuje mimo jiné dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju nebo šestinásobný mistr Evropy Javier Fernández. Nakonec si to ale rozmyslel. "Je zvyklý na tréninkové prostředí a metody v Číně, takže v blízké budoucnosti nebude trénovat s Brianem Orserem," uvedla na tiskové konferenci předsedkyně Čínské krasobruslařské asociace Süe Šen a doplnila, že závodníkovo rozhodnutí musí respektovat.

Orserovi je rovněž líto, že se Ťin Po-jang nepřipojí k jeho skupině v Torontu. Společně s Wilsonovou ale podepsal s čínskou federací smlouvu o spolupráci na přípravě čínských krasobruslařů na ZOH 2022 v Pekingu. "Federace doufá, že Orserův tým bude sdílet své zkušenosti s našimi sportovci a trenéry. Nechceme jen rozvíjet naše bruslaře, ale také vzdělávat naše domácí trenéry," uvedla Süe Šen, někdejší olympijská vítězka v kategorii sportovních dvojic.

Ťin Po-jang je největší čínskou nadějí v mužské kategorii. Získal bronzové medaile na světových šampionátech v letech 2016 a 2017. Letos v Miláně útočil na další cenný kov, ale kolaps ve volné jízdě ho srazil ze čtvrtého místa po krátkém programu až na 19. pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud