15. října 2018 • 18:41

Podle Dočkala budou Češi čelit Ukrajině týmovým pojetím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli kapitán českých fotbalistů Bořek Dočkal připouští, že Ukrajina má silnější individuality, věří síle svého týmu. Rovněž věří, že se český výběr v úterním utkání Ligy národů vypořádá s absencí Tomáše Součka, který v Charkově nemůže hrát kvůli žlutým kartám.


"Z mého pohledu je Tomáš teď asi jediný klasický defenzivní záložník v nominaci a skvěle ovládá svůj prostor. Navíc má velmi dobrou formu, takže chybět bude. Ale trenér má kam sáhnout, abychom ho plnohodnotně nahradili. Ale na jednotlivých postech jsme tak vyrovnaní, že ho nahradíme," nepochybuje Dočkal.

Právě v týmovém pojetí a schopnosti zaskočit jeden za druhého vidí hlavní výhodu pro úterní duel, i když Ukrajina má podle něho lepší individuality. "Viděl jsem náš vzájemný zápas z Uherského Hradiště, takže jsem si nějaký dojem udělal. Teď jsme měli rozbor jejich zápasu se Slovenskem. Je na nich vidět individuální kvalita, jsou tam rozdíloví hráči, ale my uděláme maximum, abychom jim to znepříjemnili," ujistil český kapitán.

"Oni mají individuální kvalitu, my tomu budeme chtít čelit týmovým pojetím, abychom jejich nejlepší hráče nepouštěli na míč. Věřím, že navíc ještě zlepšíme naši hru dopředu, abychom byli nebezpečnější než v minulém zápase na Slovensku," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud