19. listopadu 2018 • 21:04

Washington se v NBA nebrání výměnám i Walla s Bealem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení basketbalistů Washingtonu Wizards se po nepovedeném vstupu do sezony NBA zřejmě rozhodlo změnit plány a podle zdrojů ESPN je připraveno přemýšlet nad nabídkami ostatních týmů na výměnu hráčů. A to včetně i dvou největších hvězd týmu Johna Walla a Bradleyho Beala. Vyměnit by mohlo i českého rozehrávače Tomáše Satoranského, kterému v létě skončí smlouva.


"Všichni hráči kádru včetně All Stars hráčů Walla a Beala jsou k dispozici pro diskuzi na možnou výměnu," píše vyhlášený expert na NBA Adrian Wojnarowski z ESPN.

Dosud přitom platilo, že generální manažer Ernie Grunfeld se snažil budovat tým právě kolem Walla s Bealem. Během léta odmítl jednoho z nich zahrnout do výměny za jiné hvězdy Kawhiho Leonarda a Jimmyho Butlera.

Jenže v této sezoně se oběma oporám příliš nedaří. Naposledy Wizards propadli proti Portlandu a mají na kontě jen pět výher z 16 utkání. "Je to ponižující. Musíme hrát s mnohem větším nadšením, nasazením a energií," řekl trenér Scott Brooks. Právě to podle fanoušků chybí hvězdám.

Naopak fanoušci volají po tom, aby více minut dostal nováček Troy Brown a také český rozehrávač Satoranský, který právě proti Portlandu stihl za 18 minut nasbírat deset bodů a sedm asistencí. Tým s ním v sestavě přehrál soupeře o 22 bodů, zatímco celý zápas o deset bodů prohrál.

"Tomáš je nesobecký a hraje se s ním lehce. On rozhodně není náš problém, protože nedělá nic špatně. Hraje svou roli, maká a střílí, když je volný. Nebere si špatné střely," ocenil Satoranského spoluhráč Austin Rivers.

"Nemám pochyb o tom, že Wizards by byli lepším týmem se Satoranským na rozehrávce. Ukazuje, že umí řídit útok mnohem efektivněji než Wall. Věřím, že s ním by tým hrál lépe," přidal blogger Zach Tennen, specializující se na NBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud