21. listopadu 2018 • 08:52

Vonnová si poranila koleno a přijde o závody v Lake Louise

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americká lyžařka Lindsey Vonnová musí odložit vstup do své poslední sezony. Při pádu během přípravy si zranila koleno a přijde o závody v oblíbeném kanadském středisku Lake Louise, kde zahájí novou zimu na lyžích senzační olympijská vítězka v super-G Ester Ledecká.


Čtyřiatřicetiletá Vonnová je nejúspěšnější ženou v historii Světového poháru a za cíl ve své poslední sezoně má překonat absolutní rekord Ingemara Stenmarka. Za švédskou legendou zaostává o čtyři triumfy.

V Lake Louise pojedou ženy od 30. listopadu dva sjezdy a jeden superobří slalom. Královna rychlostních disciplín Vonnová tam vyhrála už 18 pohárových závodů a právě v Kanadě se chtěla Stenmarkovu rekordu přiblížit. Při tréninku v Copper Mountain si však obnovila zranění kolena. Jak je vážné, neuvedla.

"Včera jsem spadla při super-G a poranila si koleno. Dobrá zpráva: nemusím na operaci. Špatná zpráva: nemohu jet závody v Lake Louise," napsala v úterý na twitteru olympijská vítězka ve sjezdu z Vancouveru 2010 a bývalá mistryně světa. Jen v královské disciplíně má ve Světovém poháru na kontě 43 prvenství.

"Lake Louise pro mě vždycky bylo oblíbenou zastávkou ve Světovém poháru a hrozně moc mě mrzí, že tam letos nebudu. Jsem dole, ale ne ze hry," napsala.

S koleny má Vonnová opakovaně velké potíže, po dvou operacích pravé nohy přišla o olympiádu v Soči před čtyřmi lety.

Na potřebných pět vítězství k překonání Stenmarkova rekordu by mohla mít teoreticky 14 pokusů. Po závodech v Lake Louise je v kalendáři ještě sedm sjezdů a stejný počet super-G, ostatní disciplíny Vonnová neplánuje jezdit. První šanci snížit ztrátu na švédskou legendu by měla mít 8. prosince při superobřím slalomu ve Svatém Mořici.

Ještě hůř než americká hvězda dopadla při tréninku v Copper Mountain italská sjezdařka Elena Fanchiniová, která se vrací na svahy necelý rok po nádorovém onemocnění. Při pádu si třiatřicetiletá majitelka stříbra z MS 2005 zlomila lýtkovou kost, prst na ruce a poranila koleno. Starší ze dvou úspěšných sester Fanchiniových odletěla do Itálie na další vyšetření.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud