12. prosince 2018 • 21:02

CSKA k posunu před Plzeň nestačila ani výhra 3:0 nad Realem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté CSKA Moskva překvapivě vyhráli ve skupině Ligy mistrů i druhý zápas s obhájcem titulu Realem Madrid. Ani výhra 3:0 ve Španělsku jim ale nestačila na lepší než poslední místo ve skupině G, jelikož Plzeň porazila AS Řím 2:1. Český mistr tak uhájil třetí místo a postup do jarních bojů Evropské ligy díky lepším vzájemným zápasům s CSKA.


Ruský celek vyhrál nad Realem už doma 1:0. Španělský gigant, pro nějž to dosud byla jediná ztráta, už měl jisté prvenství ve skupině, a tak dnes nasadil několik náhradníků. CSKA toho využil a góly Fjodora Čalova, Georgije Ščennikova a Arnora Sigurdssona připravil Realu nejhorší domácí porážku v historii evropských pohárů.

Real za týden vstoupí do mistrovství světa klubů a duel s CSKA ho nezastihl v nejlepším rozpoložení. V úvodu ještě byl aktivnější a vytvářel si šance, které zejména Asensio zahazoval. Jenže v 37. minutě zůstal na hranici vápna volný Čalov a technickou střelou poslal CSKA do vedení.

Navíc ještě do poločasu defenziva Realu chybovala podruhé, Fernandez se dostal za obranu a jeho sraženou střelu dorazil do sítě Ščennikov. Od té doby už Real zápas vypustil a v závěru ještě inkasoval po střele Sigurdssona. Ruský celek tak jako první tým v pohárové historii vyhrál na Santiago Bernabeu o tři góly, ale kvůli výsledku z Plzně neměl proč slavit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud