18. prosince 2018 • 14:45

Staněk bude v hale v Ostravě, čeká ho souboj s Bukowieckým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Koulař Tomáš Staněk bude další domácí hvězdou mezinárodního halového mítinku Czech Indoor Gala, který se uskuteční 12. února v Ostravě. Český rekordman se utká mimo jiné s polským rivalem Konradem Bukowieckým. Už dříve byla potvrzena účast mílaře Jakuba Holuši, který je tváří mítinku.


Bronzový medailista z letošního halového mistrovství světa Staněk je právě v těchto dnech v Ostravě na soustředění. "Halu poznáváme víc a na mítink se těším moc. Trošku mě mrzí, že kvůli dispozicím haly je zrovna koule trochu dál od diváků, ale doufám, že se pořadatelům podaří k této jistě kvalitní soutěži přitáhnout takovou kulisu, která posune dál určitě nejen můj výkon," uvedl Staněk v tiskové zprávě svazu.

Loni si zde vylepšil osobní rekord na 21,61 metru, který následně v Düsseldorfu posunul na dosud platný český rekord 22,17. "Dělám vše pro to, abych se k němu přiblížil," prohlásil Staněk. Vrcholem sezony nejen pro něj bude halové mistrovství Evropy v Glasgow.

Tam bude na začátku března obhajovat stříbro z roku 2017. V Bělehradě ho před necelými dvěma lety porazil jen Bukowiecki. Ten ho předčil také na letošním ME pod otevřeným nebem, kde skončil Staněk na nepopulárním čtvrtém místě.

Staňkovi a Bukowieckému by měli konkurovat také dva afričtí koulaři. Do Ostravy se chystají čtvrtý muž OH v Riu Franck Elemba z Konga a Orazio Cremona z JAR, který byl sedmý na MS v Londýně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud