16. ledna 2019 • 10:58

Kvitová vtipkovala, že se zeptá soupeřek, kam až dojde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Spokojená se svými výkony i ušetřením energie je zatím tenistka Petra Kvitová na Australian Open. Oba dosavadní zápasy zvládla ve dvou setech za něco málo přes hodinu a po čtyřech letech je v Melbourne ve třetím kole.


Kvitová přijela na úvodní grandslam sezony povzbuzena titulem v Sydney a na Australian Open pokračuje ve výborné hře. "Jsem zdravá a projevuje se tvrdá práce z přípravy," uvedl v rozhovoru pro stanici Eurosport.

V prvním kole světová šestka povolila Slovence Magdaléně Rybárikové pět her a na kurtu strávila hodinu a sedm minut. Na Irinu-Camelii Beguovou sice potřebovala o dvě minuty více, ale zase Rumunce dovolila uhrát jen čtyři gamy. "Jsem nadšená ze svého výkonu, všechno šlo dobře. Hrála jsem agresivně. Jsem ráda, že se mi daří hrát rychle ve dvou setech a šetřím energii," řekla osmadvacetiletá Kvitová.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu dosáhla nejlepšího výsledku v Melbourne před sedmi lety, kdy prohrála až v semifinále. Na otázku, jestli může postup z roku 2012 zopakovat, zvesela odvětila: "Kdo ví? Musím se zeptat soupeřek. Nevím. Jdu zápas po zápasu. Je to mnohem lepší než loni a z toho mám radost."

V dalším kole narazí na Belindu Bencicovou. Bývalou světovou sedmičku, která v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, v obou vzájemných zápasech porazila. Před rokem Švýcarce nedala šanci ve Fed Cupu v pražské O2 areně.

smr ura.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud