Adam Sušovský
23. února 2016 • 11:18

Mrázkova brána plná gólů? Špatný týden gólmana neskolí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva se dotkl čela brankářských statistik celé NHL, přišel smolný týden. Brankář Petr Mrázek inkasoval dvakrát po sobě pět branek a v duelu s Pittsburghem byl dokonce poprvé v sezoně vystřídán. S rancem branek přišel i pád ve statistikách, pořadí v brankovišti Detroitu se ale nemění.



Mrázek si totiž z inkasovaného rance neumí dělat starosti. Kdepak. Nepovedený týden umí rychle hodit za hlavu. Právě v tom je jeho síla. Slova trenéra Jeffa Blashilla po zápase s Bostonem jsou více než výmluvná: „Po čtvrtém a pátém gólu přijel ke střídačce, koukal na mě a usmíval se. Reagoval jsem stejně, protože jsem věděl, že má schopnost zůstat nad věcí a bojovat až do konce.“

O pár dnů později už Blashill Mrázka z brány během zápasu sice stáhl, pozice 24letého Čecha v Red Wings je ale dál stejná. Mrázek je jasnou brankářskou jedničkou, do brankoviště se brzy vrátí a štědře placený Howard na něj bude zase jenom koukat.

Že má Mrázek ve velké bitvě o brankoviště téměř vyhráno, už potvrzují i spekulace v zámoří. Novináři v Detroitu už řeší, jak se zbavit Howarda. Detroitu nabízejí tři varianty. Trejd do Winnipegu, Calgary nebo Buffala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud