Ivo Pospíšil
15. března 2016 • 17:40

Introvertka proti rozpustilému éru. Soukalovou čeká velká výzva

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluví tiše. Skoro až plaše. A stejně tak se i usmívá. Není to extrovertní éro, jako je třeba Dorothea Wiererová, kterou slyšíte se smát přes celou halu, ani nedělá show jako její krajan Martin Fourcade. U Marie Dorinové Habertové musíte spíše napnout uši, abyste rozuměli, co říká. 



Na mistrovství světa z ní ale křičela taková forma, že jako jediná získala medaili v každém závodě a ve čtyřech individuálních podnicích zničila náskok Gabriely Soukalové (ta přitom nejezdila vůbec vzadu) v čele Světového poháru na polovinu.

Ač už se s ní moc nepočítalo, je zpět v boji o velký glóbus. Souboj Soukalové a Dorinové Habertové bude však také soubojem velkých kamarádek. Je to tak trochu atypická bitva, neboť v řežbě o titul se vždy čeká řevnivost a rivalita na hraně nepřátelství, jenže tyhle dvě závodnice o sobě neřeknou křivé slovo. I v cíli nedělního masáku šla Soukalová hned za svou soupeřkou jako první a gratulovala jí.

Říká o ní, že je andělem, který sestoupil na zem, a nejde si nevšimnout, jak zásadní zlom pro Francouzku bylo těhotenství a narození dcerky Adele, po němž teprve sbírá své životní výsledky. „Mateřství je prima, doporučuju všem,“ žertovala i na poslední tiskové konferenci na MS.

Chystá se tedy drama až do konce. Z původně formálního ukončení sezony v Chanty Mansijsku se stalo pekelné finále v boji o velký křišťálový glóbus: introvertní maminka vs. rozpustilé české éro. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud