Jan Jaroch
4. července 2014 • 17:30

Kvitová je favoritka. Chystá poslední ránu vlastním démonům

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko prožívá se zatajeným dechem další wimbledonskou šanci Petry Kvitové, ale z globálního pohledu je dámské finále o jiné dívce. Eugenie Bouchardová, nová Šarapovová a další velká věc tenisu, fascinuje davy v zahraničí. Je pohledná, ambiciózní, křestní jméno dostala po princezně Eugenii, člence britské královské rodiny. Není těžké odhadnout, na čí straně budou sympatie centrkurtu.



Finále Wimbledonu ale není naštěstí soutěží v popularitě. Promlouvat budou tenisové zbraně a těch má, na trávě zvlášť, víc Petra Kvitová. Proto je jeho favoritkou. Pokud zvítězí, bude to příznačné završení její tříleté cesty od jednoho Wimbledonu k druhému.

První titul udělal z neznámé holky celebritu a favoritku skoro každého utkání, do kterého šla. Tlak a očekávání, veřejnosti i sebe samé, na ní ležely často jak kovadlina. Prala se s démony a ne vždy vítězně. Nyní jim může zasadit poslední ránu. Pokud zvítězí, dokáže to v roli favoritky, kterou měla letos v All England Clubu od prvního kola až po finále. Mělo by jít o poslední kapitolu přerodu holky z Fulneku v hvězdu první kategorie.

Není sama, kdo si takovým obdobím hledání nové identity prošel. Pete Sampras, Serena Williamsová či Novak Djokovič jsou dalšími ze superstars, které po prvním grandslamu čekaly na ten druhý skoro tři roky. Dočkaly se a věřme, že se dočká i Kvitová.

Jako drzá holka pálící do míčů bez bázně zdolala ve finále 2011 favoritku Mariu Šarapovovou. Tu Šarapovovou, která to samé před deseti lety provedla Sereně Williamsové. Nyní na scénu přichází Bouchardová, stejně talentovaná a neohrožená dračice. Dvacetiletá Kanaďanka bude lovkyní a Kvitová lovenou zvěří. Složit tenhle test je pro její kariéru důležitější než první wimbledonský titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud