Jan Jaroch
12. ledna 2020 • 14:58

Plíšková 2020: dobrá zpráva z Brisbane? Šampionka ukázala kuráž

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlé kurty, svižně létající míče, střecha s průduchem, která přikrývá arénu Pata Raftera. Je již dlouho známo, že v těchto brisbaneských podmínkách se Karolíně Plíškové hraje tenis moc dobře. Její letošní titul ale nese i další poselství.



Kdo australský turnaj sledoval, neviděl na kurtu vyčkávající Češku tak jako často ve velkých zápasech posledních sezon, ale tenistku, jež tvrdě atakuje druhý servis soupeřky, nebojí se chyb a neslevuje z agresivity.

Plíšková byla schopná nasekat přes 30 nevynucených chyb za zápas, pro ni hodně necharakteristické číslo, přesto hrála dál odvážně, neschovávala se za nekazivost v mezihře a nečekala, co předvede druhá.

Přesně o takové proměně hovořila, když končila sezonu 2019. Sice úspěšnou na mnoha frontách, při tom hlavním, tedy na grandslamech, však nikoliv.

Nyní si dokazuje, jak může být s takovým útočným přístupem skvělá. Kardinální otázkou je, jak dlouho to české tenistce vydrží. Když je připravená a cítí se v pohodě, je schopná hrát kurážně. Jakmile ale přijde horší rozpoložení, stáhne se do ulity opatrnosti.

Osvojit si útočný tenis na risk za všech okolností a dostat ho na trvalo pod kůži, to je další cíl, jenž vede k životnímu snu – grandslamu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud