Jaromír Jágr
17. ledna 2012 • 22:33

Comeback Jaromíra Jágra: Kouč nás s Claudem možná roztrhne

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době jsme se vrátili na několik zápasů zpátky do Philadelphie, předtím jsme z uplynulých jednadvaceti utkání odehráli patnáct venku. Což byla velká porce. Jak nám říkali v klubu, tak celkově jsme z minulých padesáti dnů byli asi jednatřicet mimo... Ale zase na druhou stranu my máme bilanci z venkovních utkání docela dobrou, takže výsledkově nám to moc nevadí.



Cestování v NHL je hodně komfortní, oproti Rusku je to rozdíl. Nemusíte čekat na letištích, než pro vás někdo přijede a než se naloží věci, přijede autobus a odveze vás hned do hotelu.

Nemusíte ani chodit přes odbavovací haly, nic vás nezdržuje. Takže v tomto ohledu je to velký komfort. Navíc v letadle hned usnu, jak už jsem o tom psal minule. V tomhle mám výhodu.

Musím přiznat, že v několika posledních utkáních se nedařilo naší lajně s Claudem Girouxem a Scottem Hartnellem. Kdo ví, jestli budeme i nadále hrát společně, není vyloučené, že nás trenér roztrhne.

Stát se může cokoliv. Tak to prostě v NHL chodí a každý, kdo tady působil, ví, že se to běžně stává. Kouč se musí snažit útoky oživit, nikdo nemá nic dopředu předplaceného. Ale je to tak správné.

Přece by nebylo spravedlivé, kdyby někdo, kdo hraje výborně, neměl šanci se ze čtvrté lajny dostat někam výš. Není možné někomu na začátku sezony říct - ty budeš hrát tady a za žádnou cenu se neposuneš.

Takže i pro ty mladší kluky, jimž to teď jde, je motivace, když se dostanou výš. Mají šanci a příležitost. Když to moc nejde nám v první lajně, je dobře, že to šlape ostatním a jsme i tak schopni vyhrát.

Žádný strom není celý rok zelený

Výkyv formy, to se prostě stává. Žádný strom není celý rok zelený. Pokud jde o Clauda, našeho celkově jasně nejlepšího hráče, tak ani on není sám se sebou spokojený.

Ale není žádná sranda se vrátit poté, co čtrnáct dní nemůžete nic dělat. Měl otřes mozku, vůbec netrénoval. Pak sice naskočil a první dva zápasy mu vyšly a cítil se dobře, jenže potom ho to trefilo.

A uvadnul. Přesně to se mně taky několikrát stalo, když jsem se vracel po delší pauze. Jedno dvě utkání to ujde, ale pak dojde šťáva.

Najednou to drhne, člověku chybí pohoda. A znáte to - hokej je především o psychice, která všechno násobí. Když se nedaří, mozek řekne stop a přestane dávat tělu energii.

Takže i když máte natrénováno, tak se k vám ta síla nedostane. Svaly nemají z čeho brát, na ledě je to hrozně znát. Ač se snažíte sebevíc, není to ono. Je to prostě v hlavě. Ale doufám, že se z toho zase brzy dostane a bude válet jako předtím.

Lidi prý z mé masáže měli legraci

Pokud jde o moje třísla, musím zaklepat, je to docela dobré. Na internetu prý kolují záběry, že jsem si o přerušení udělal takovou masáž nohou, lidi z toho prý měli legraci. Ani nevím, že se to někde objevilo. Nemám zas tolik času projíždět na internetu, co se děje.

O české extralize pochopitelně vím, mám přehled, jak je na tom Kladno, o výsledky se zajímám. Samozřejmě se musím především v NHL soustředit na Philadelphii, to je jasný, ale o Rytířích vím.

Tabulka je hrozně vyrovnaná. Boj o play off bude do posledního okamžiku napínavý. Každopádně věřím, že to Kladno zvládne.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud