Ondřej Kuchař
22. září 2018 • 06:50

Kruppův úkol: Postavit dům od základů. Z cihel po svých předchůdcích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když přišel Uwe Krupp do Sparty, předestřel veřejnosti hlavní cíl své pražské mise: hrát dobrý hokej. Ze tří zápasů vytřískala jeho družina pět bodů. Solidní, mohlo by se zdát. Hra však zdaleka tak skvělá není. K dobrému hokeji má zatím Sparta daleko, dokáže být ale účinná. Německý stavbyvedoucí má ke střeše ještě pořádně daleko.



V úvodním sezónním zápase jim byl Hradec minimálně vyrovnaným soupeřem. Výsledek 4:0 vůbec neodpovídal průběhu večera. Včera v Plzni byla Sparta dokonce o něco horším týmem. Stejně ale vyhrála. V pytli měla o jednoho zajíce víc.

Pro psychiku a vědomí hráčů je skvělé zjištění, že zvládnou vyhrát, i když má soupeř v zápase třeba lehce navrch. To se jim loni nedařilo. Byli v přesně opačné pozici. V mnoha utkáních tahali za delší konec, ale pak se lano utrhlo a oni si nabili ústa.

Uwe Krupp ve Spartě staví nový dům. Od základů. A chce ho vybudovat přesně k obrazu svému. Proto zastavuje tréninky uprostřed jednotlivých cvičení, proto často kreslí fixem na tabuli, proto lpí na detailech. Možná proto je taky ve skluzu s učením češtiny. Řeší jen hokej. Na ostatní věci není čas.

Úkol to však není zrovna záviděníhodný. Cihly pro stavbu si totiž nevybral sám. Zbyly mu po předchůdcích. Musí s nimi pracovat. Zbrousit je, vhodně poskládat vedle sebe. Zatím má ke spokojenosti daleko, jeho i hráče čeká pořádná fuška. Pořád se brodí v betonu, k hurdiskám na stropní konstrukce je to pořádná štreka.

Po prvních kolech to zatím nevypadá, že Sparta nebude hrát extra pohledný hokej. Dočkáte se od nich spíše urputné lopoty založené na obraně, bojovnosti a nasazení. Žádná krása, která by zvedala diváky ze sedaček a ponoukala k obdivnému potlesku. Ne. Těžkou hlavu si z toho ale kouč dělat nemusí. Slovy kamaráda Ivánka: „Podstatný jsou body a na zbytek se vyse*.“

Otázkou je, jak dlouho budou Pražanům i po matných výkonech přibývat na kontě.

Plzeň - Sparta 2:3pp. Bod navíc vystřelil Spartě v prodloužení Košťálek
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:3pp. Šlágr kola rozsekl v prodloužení Košťálek
Video se připravuje ...

Obránce Jan Košťálek vystřelil Spartě vítězství v Plzni
Obránce Jan Košťálek vystřelil Spartě vítězství v Plzni

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud