Pavel Bárta
17. ledna 2016 • 22:50

Mladý Reichel? Má to mnohem těžší, než jeho slavný otec

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéra ještě mohla mít krásný happy end. Kdyby Kristian Reichel při hře bez brankáře v Karlových Varech ještě vyrovnal a vystřelil Litvínovu bod. To se nestalo, ale až na tu porážku to zase vadit nemusí. Syn české legendy ve svém prvním zápase odvedl, co se od něj čekalo, byl vidět.



I jeho otec si na první ligovou trefu musel před devětadvaceti lety pár zápasů počkat. Nevletěl na led a neskóroval při prvním střídání jako jeho litvínovští předchůdci Ivan Hlinka nebo Vladimír Růžička. Ale s příjmením Reichel to však má 17letý Kristian mnohem těžší. A v začátcích to jednoduché nebude obzvlášť. Zažívá totéž, co poznal třeba Brett Hull, v poslední době Eetu Selänne a vůbec všichni ti ostře sledovaní synové nebo i sourozenci velikánů.

V době zlaté olympiády v Naganu nebyl Kristian Reichel ještě ani na světě, rodiče mu možná teprve vybírali jméno. Zlatý hattrick ze šampionátů má asi schovaný někde mezi ranými prazážitky. Teď vyrostl a se slavným otcem ho začnou srovnávat. Budou ho dopodrobna sledovat, rozebírat každý jeho pohyb. A kromě příznivců a podporovatelů to budou i nepřejícníci a závistivci. Bude čelit možná až přehnaným očekáváním.

Známé jméno je zpět! Reichelův syn Kristian si zahrál extraligu
Video se připravuje ...

První šanci dostal Kristian Reichel za nelehké situace, kdy se Litvínov pořád marně snaží v extralize trochu povyskočit. Kdyby byl v laufu, třeba by to i Reichlovi juniorovi ještě víc pomohlo. Ale třeba ne. Jeho debut si vynutila i zranění v týmu. I rozhodování, kdy ho nasadit, by však pro trenéry za příznivějších okolností bylo snazší. Zvládl to ovšem velmi slušně. A pro začátek pro něj bylo i dobře, že si nejvyšší soutěž poprvé osahal při zápase venku, kde spousta přítomných zprvu ani netušila, s kým mají čest, a musela se ujistit, že ano, je to on.

Kristian Reichel je jiný hráč, než býval jeho otec. Vyšší, pravák, prý dokáže líp střílet. Ale především musí zůstat sám sebou. Hrát to, co mu je vlastní a co ho dostalo až sem a může ho posunout ještě dál. On sám to dobře ví, a kdyby snad pozapomněl, otec Robert bude první, kdo mu to připomene. Svým talentem a pracovitostí má předpoklady na něj navázat. Třeba jednou napíše stejně krásné příběhy, jako je psal legendární kapitán mistrů světa.

SESTŘIH: 37. kolo extraligy, HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:3
Video se připravuje ...

Robert Reichel si výkon svého syna nenechal ujít
Robert Reichel si výkon svého syna nenechal ujít

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud