Petr Adam
23. února 2014 • 14:41

Těžší soupeři, než se čekalo? Pro Vrbu to bude jedině dobře

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po rozšíření počtu účastníků fotbalového EURO to vypadalo, že v kvalifikaci vlastně nemůžete vyfasovat těžkou skupinu. Už jen kvůli tomu, že na šampionát se nakonec dostane téměř polovina všech týmů, které se do bojů o postup zapojí. Přesto je dobře, že do skupiny s favorizovaným Nizozemskem v čele čeští fotbalisté spadli.



Když v polovině prosince Pavla Vrbu představovali jako nového trenéra české reprezentace, dostal také otázku, zda bude český tým schopný prohánět nejzvučnější soupeře. „Kdybych tomu nevěřil, nabídku pana Pelty bych nikdy nepřijal,“ odvětil tehdy strůjce úspěchů Plzně z předchozích let.

Teď bude mít několik příležitostí, protože českému týmu budou stát v cestě náročné překážky. Ale určitě ne nepřekonatelné. A je nezpochybnitelné, že se dá na hřišti proti silným soupeřům prokázat méně bázlivosti a bezradnosti, než tomu bylo v nedávné minulosti.

Tato kvalifikace totiž nebude jen o výsledcích. Veřejnost chce vidět, že se reprezentace dostane mezi elitu jiným způsobem než zásluhou mylně odpískané penalty ve Skotsku, jak tomu bylo v minulém případě.

Právě proto je dobře, že Vrbův tým bude muset ukázat větší odvahu. Úspěšná konfrontace s Nizozemskem z mistrovství Evropy 2004 je v paměti fanoušků uložená jako pomyslný vrchol úspěšné éry, kdy si český tým vybudoval dosud nepřekonané renomé. Co už pomalu zašlé vzpomínky oživit nějakým novým příznivým zážitkem?

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud