Radek Špryňar
4. května 2023 • 19:25

Válel sudy, pak vystřelil pohár. Douděra jako slávistický Jekyll & Hyde

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG RADKA ŠPRYŇARA | Během čtyř dní dovedl David Douděra ve fanoušcích vzbudit dvě naprosto odlišné emoce. V neděli vysoce ubohým způsobem přehrával bolest po ataku Matěje Ryneše. Válel sudy, kopal nohama do země, držel se za obličej přesto, že hradecký záložník ho chytil pod krkem. Lidé měli z reprezentanta srandu. Prostě fingáč jako prase!



Ve středu dal zaplaťpánbůh na odiv nesporné fotbalové umění. Báječnou střelou jakosti Premier League rozštípl pohárové finále, hlavně v druhém poločase předvedl excelentní výkon na obou stranách hřiště. Potlesk je na místě, slova uznání taktéž.

Douděra je uzlíček rozličných emocí. Jakmile se pustí do vyprávění, je k nezastavení. Sype slovo za slovem. Nebrzdí. Nic neskrývá, klidně se označí termínem „emoční magor“.

Takového DD mám rád. V krásném fotbalovém večeru exceloval na hřišti i v mix zóně při diskusi s novináři. Ve Slavii si postupně začínají vážit jeho schopností, buduje si důvěru realizačního týmu, ale zároveň by bylo dobré, aby pečlivě zvažoval svoje chování. Emoce jsou nesmírně chutným kořením fotbalu, ale nikdy se nesmí proměnit v trapnost. 

Snad to David Douděra pochopí. Války v nadstavbě se blíží, vzrušení, pohnutí a útoků na nervovou soustavu bude požehnaně.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

PRVNÍ DOJEM: Český fotbal konečně ukázal, že finále poháru jde dělat jinak
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 59. Douděra, 64. Panák (vl.)

Sestavy

Domácí: M. Kovář – Panák, Vitík (80. Pavelka), Krejčí ml. (C) – Wiesner (80. Goljan), Kairinen, Sadílek (68. Laçi), Zelený (68. Höjer) – Karabec, Kuchta, Haraslín (60. Daněk).

Hosté: O. Kolář – Douděra, Holeš (C), Ogbu, D. Jurásek (86. Hromada) – Oscar, Traoré (55. Zafeiris) – Schranz (86. Lingr), M. Jurásek (55. Provod), Jurečka – Van Buren (80. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Pavelka, Daněk, Höjer, Schánělec, Laçi, Goljan

Hosté: Zafeiris, Tecl, Provod, Hromada, Kačaraba, Lingr, Mandous

Karty

Domácí: Kuchta, Krejčí ml., Höjer

Hosté: Oscar, Van Buren

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Hájek

Stadion

epet Arena, Praha

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud