Romana Barboříková
11. prosince 2023 • 18:57

Nevím, to je teď nejčastější odpověď Davidové. Místo úsměvů bezradnost

Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonistku Markétu Davidovou si spousta fanoušků oblíbila nejen pro její úspěchy, kterých dosáhla už jako dost mladá závodnice. Ale také pro úsměvy, které rozdává na fotografiích, ale i při akcích pro fanoušky. Jenže teď je sama hledá velmi těžce. Na její tváři v Hochfilzenu byl vidět spíš zmar a beznaděj. Střelecky se totiž trápí.



Loni touto dobou dávala rozhovory o tom, jak je spokojená s tím, že se jí do nové sezony podařilo zrychlit střelbu, která byla relativně i přesná. Ačkoliv Markéta Davidová je často svým největším kritikem a je na své výkony přísná, mohla se tehdy sama pochválit. Což často nedělá.

Rok se s rokem sešel a máme tady úplně jiný obrázek. Střelba se vůbec nedaří, ani jeden z osmi závodů se jí zatím nepovedlo odstřílet čistě. Na české biatlonové jedničce je vidět, jak je sama bezradná, zoufalá a už i trochu nešťastná. „Já opravdu nevím.“ To je teď její nejčastější odpověď. A je znát, že se trápí. Při rozhovoru po nedělní štafetě nebylo daleko k slzám.

Biatlonistka už jako spásu vyhlíží Vánoce a s nimi dobu, kdy bude moci v klidu potrénovat. A snad i přijít na příčiny stávajícího dna. I zahraniční hvězdy jí proto vzkazují: Vydrž, ono se to otočí! Jen musí současnou krizi překonat, nenechat se zlomit. „Asi hledám, kam až můžu klesnout,“ špitla jen. Ale ode dna se dá už zase jen odrazit vzhůru.

Vstoupit do diskuse
17
Články odjinud


Články odjinud