27. února 2019 • 11:17

Viróza vystavila stopku. Maslák nemůže obhajovat zlato z mistrovství Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtkař Pavel Maslák nebude startovat na halovém mistrovství Evropy atletů v Glasgow. Obhájce titulu a jedna z největších českých medailových nadějí do Skotska neodcestuje kvůli přetrvávající viróze. Atletický svaz o tom dnes informoval na svém webu krátce před odletem reprezentační výpravy z Prahy.



Osmadvacetiletý Maslák vyhrál běh na 400 metrů na třech posledních evropských halových šampionátech: triumfoval v Göteborgu 2013, Praze 2015 i předloni v Bělehradu. V hale je rovněž trojnásobným mistrem světa.

Mezi favority měl patřit také o víkendu v Glasgow. V evropských tabulkách mu s časem 46,19 sekundy z mítinku v Toruni patří třetí místo, rychlejší letos byli pouze Nor Karsten Warholm (45,56) a Slovinec Luka Janežič (46,13).

Svěřence trenéra Dalibora Kupky však v posledních týdnech trápila viróza, která se mu neustále vracela. Poslední závod Maslák absolvoval minulou středu na mítinku World Indoor Tour v Düsseldorfu, kde doběhl druhý, od té doby bojoval se zvýšenými teplotami. Rozhodl se proto na halovém ME nestartovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud