26. června 2022 • 07:50

Třetí posun světového rekordu za rok. McLaughlinová se opět překonala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka Sydney McLaughlinová na americkém atletickém šampionátu v Eugene opět vylepšila světový rekord v běhu na 400 metrů překážek. Časem 51,41 sekundy ubrala pět setin ze svého finálového výkonu na loňských hrách v Tokiu.



Dvaadvacetiletá McLaughlinová překonala světový rekord už potřetí během jednoho roku. Poprvé se jí to povedlo loni koncem června rovněž na mistrovství USA v Eugene, kde jako první stlačila čas po 52 sekund.

„Tomu, když se vám to (rekord) povede poprvé, se nic nevyrovná. V cíli jenom žasnete,“ uvedla McLaughlinová na ikonickém stadionu Hayward Field, který bude příští měsíc dějištěm mistrovství světa.

„Co jiného se tady dá čekat? Kdykoli sem přijedu, mám pocit, že se stane něco úžasného,“ prohlásila svěřenkyně věhlasného trenéra Boba Kerseeho. „Je to výborný ukazatel toho, jak na tom jsem. Teď se vrátíme domů a na něčem ještě zapracujeme,“ komentovala rekordní čas.

Na MS bude chtít vylepšit druhé místo z roku 2019 z Dauhá, kde doběhla za krajankou Dalilah Muhammadovou. Předchozí držitelka světového rekordu nyní v Eugene chyběla kvůli zranění. McLaughlinová vyhrála s velkým náskokem 1,67 sekundy před Britton Wilsonovou, třetí byla Shamier Littleová za 53,92. Vítězka běžela výrazně rychleji už v semifinále, které vyhrála časem 52,90.

Hladkou čtvrtku vyhrála univerzitní šampionka Talitha Diggsová výkonem 50,22. Nejúspěšnější atletka historie Allyson Felixová, která absolvuje poslední sezonu v kariéře, byla šestá.

V mužském závodě na 400 metrů zvítězil Michael Norman v nejlepším světovém čase této sezony 43,56. Do čela letošních tabulek se dostala i světová rekordmanka v běhu na 100 metrů překážek Keni Harrisonová časem 12,34.

Už devátý titul v hodu oštěpem získala Kara Wingerová, která hodila 64,26 metru.

McLaughlinové posouvání rekordu:

52,16 - Dalilah Muhammadová (USA), 4. října 2019, Dauhá,

51,90 - Sydney McLaughlinová (USA), 27. června 2021, Eugene.

51,46 - Sydney McLaughlinová (USA), 4. srpna 2021, Tokio.

51,41 - Sydney McLaughlinová (USA), 25. června 2022, Eugene.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud