18. června 2021 • 22:53

Češky ztratily s Francií, na mistrovství Evropy prohrály i druhý zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky prohrály na mistrovství Evropy i druhé utkání, ve Štrasburku podlehly favorizované domácí Francii 51:71. Svěřenkyně trenéra Štefana Svitka čeká v závěrečném duelu ve skupině D v neděli od 18:00 souboj týmů bez výhry s Chorvatskem o třetí místo a posun do kvalifikace play off.



Nejlepší střelkyní českého celku, který ve čtvrtek podlehl Rusku 69:73, byla se 13 body Kateřina Elhotová. Francouzky táhla s 16 body Sandrine Grudaová.

S Francouzkami, jež v prvním duelu rozdrtily Chorvatsko 105:63, držel český výběr dlouho krok a v první čtvrtině favoritky odskočily jen jednou na šestibodový rozdíl. Na úvod si přenesla z úvodního souboje střeleckou úspěšnost Alena Hanušová, přidaly se Kateřina Elhotová či Veronika Voráčková. V 8. minutě se dočkala prvního koše na turnaji pivotka Julia Reisingerová, která i přesto, že se potýká s nataženým tříslem, opět nastoupila, ale oproti prvnímu duelu začala na střídačce.

Druhou čtvrtinu začala trojkou kapitánka Romana Hejdová, a když proměnila další dvě za sebou v 16. minutě Elhotová, strhla vedení poprvé od samotného úvodu na českou stranu 25:23. Do poločasu Francouzkám zajistila vedení 32:29 teprve druhým úspěšným pokusem domácích z pozice za perimetrem bývalá hráčka USK Praha Valériane Vukosavljevičová.

Po pauze sice srovnala Renáta Březinová, ale Francouzky se dostaly opět do trháku díky dvěma trojkám Marine Johannesové a postupně proti bojujícím Češkám unikly ve 27. minutě poprvé na dvouciferný rozdíl, který po šňůře 8:0 narostl až na 16 bodů.

Osmibodovou sérií sice Svitkův tým na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny zkorigoval na 44:52, ale Francouzky žádné drama nepřipustily. Ve finiši za podpory fanoušků v hale Rhénus Sport si hlídaly náskok. K dalšímu snížení náskoku pomohla trojkou hned při svém prvním střídání na turnaji Kristýna Brabencová, přesto Češky prohrály po dalších trefách soupeřek rozdílem 20 bodů.

Mistrovství Evropy basketbalistek ve Francii a Španělsku:

Skupina D (Štrasburk):

Francie - ČR 71:51 (18:14, 32:29, 52:41)

Nejvíce bodů: Grudaová 16, Miyemová 11, Johannesová 10 - Kateřina Elhotová 13, Březinová 11, Voráčková 10. Fauly: 16:18. Trestné hody: 14/13 - 12/8. Trojky: 6:7. Doskoky: 43:35.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud