22. prosince 2023 • 18:30

Krejčí míří zpět do NBA! Měl podepsat s Atlantou, kde už dřív působil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Vít Krejčí získal znovu angažmá v NBA. Podle zdrojů televizní stanice ESPN podepsal český reprezentant dvoucestnou smlouvu s Atlantou, za kterou hrál v minulé sezoně.



Basketbalista Vít Krejčí získal znovu angažmá v NBA. Podle zdrojů televizní stanice ESPN podepsal český reprezentant dvoucestnou smlouvu s Atlantou, za kterou hrál v minulé sezoně.

Před aktuálním ročníkem NBA Krejčí neúspěšně usiloval o místo na soupisce Minnesoty. Poté se přesunul do týmu Iowa Wolves, za který odehrál první zápas v nižší zámořské soutěži G-League až ve středu. K vítězství nad Greensboro Swarm 121:92 přispěl pěti body a šesti asistencemi, na palubovce strávil 19 minut. Předtím se zotavoval po operaci palce na levé ruce.

Třiadvacetiletý rodák ze Strakonic má za sebou dvě sezony NBA. První rok strávil v Oklahoma City a poté byl hráčem Atlanty, která se v srpnu vzdala jeho služeb.

Hawks zatím příchod Krejčího nepotvrdili. Na sociální síti X však oznámili, že tým opouští stejně starý křídelní hráč Milers Norris, jenž měl dvoucestnou smlouvu. Norrise angažovala Atlanta v červenci, v NBA však nedraftovaný hráč příležitost nedostal.

Krejčí prošel draftem v roce 2020 jako 37. hráč v pořadí. Vybral si ho Washington, který ho ihned vyměnil do Oklahomy City. V dresu Thunder odehrál ve své první sezoně v NBA 30 utkání a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut. Za Atlantu v minulém ročníku nastoupil v 29 zápasech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

Atlanta, jejíž hlavní hvězdou je rozehrávač Trae Young, figuruje na desátém místě Východní konference s bilancí 12 vítězství a 15 porážek.

Krejčí je pátým českých basketbalistou, který se prosadil do NBA. Před ním v elitní lize hráli Jiří Zídek mladší, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud