11. února 2018 • 05:05

Satoranského večer: 25 body trhnul rekord, pak ho soupeř sestřelil

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rudý dres Chicaga Bulls se pro něj změnil jako v hadr pro býka, a i se svou španělskou minulostí Tomáš Satoranský rozpoutal českou rekordní show. Pětadvaceti body pak dotáhl Washington Wizards k triumfu na hřišti bývalého týmu Michaela Jordana 101:90 a ve své druhé sezoně v NBA stanovil i nové české bodové maximum. Tím doposud bylo 24 bodů Jiřího Welsche z roku 2004.



Když Tomáš Satoranský před rokem a půl odcházel na svou zámořskou misi do NBA, sám Jiří Welsch k tomu podotkl. „Z nás čtyřech, kteří jsme tam byli, je on nejvíc ready.“

A teď ta slova dostala oficiální razítko. Při absenci zraněné superhvězdy Johna Walla (koleno) se český rozehrávač utrhl ze řetězu a v noci ze soboty na neděli rozpoutal pětadvacetibodovou show, kterou zničil nejen Chicago Bulls, ale také posunul dosavadní česká maxima.

„Dovedl je k vítězství,“ hlásal twitterový účet celé NBA.

VIDEO: Sestřih výkonu Satoranského

Ona už první čtvrtka naznačovala mnohé, Satoranský v ní zaznamenal 11 bodů. A dál útočil. Vyrážel do rychlých protiútoků, smečoval, byl nemilosrdný i v tříbodových pokusech (úspěšnost z pole 10/12, trojky 5/6).

Byl nezastavitelný.

A když už soupeř nevěděl, co s ním, musel mu až nevybíravou stopku drsným zákrokem nastavit Bobby Portis. „Bylo to nebezpečné,“ zlobil se i trenér Scott Brooks poté, co Satoranský spadl po jeho zákroku při pokusu o smeč tvrdě na hlavu.

VIDEO: Faul Bobbyho Portise

Místo dalších dvou bodů tak utržil krvavé zranění a musel tři a půl minuty před koncem zápas za doprovodu lékaře opustit. Samotný Portis pak byl následně vyloučen.

Dobrou zprávou alespoň v dané situaci bylo, že český rozehrávač odešel po svých…snad tedy bude i v dalších zápasech připraven na novou jízdu.

Výsledky:

Chicago - Washington 90:101 (za hosty Satoranský 25 bodů, 3 doskoky, 6 asistencí), Brooklyn - New Orleans 128:138 po prodl., Orlando - Milwaukee 104:111, Philadelphia - LA Clippers 112:98, Dallas - LA Lakers 130:123, Golden State - San Antonio 122:105, Phoenix - Denver 113:123.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud