7. července 2013 • 19:12

Kreuziger dře pro tým. Jelo se šíleně ostře, hlásí pátý muž Tour

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maká pro tým, jak to jde a přitom se sám stíhá posouvat výš výsledkovou listinou. Roman Kreuziger po nedělní deváté etapě Tour de France, druhé pyrenejské, už je na pátém místě. „Jelo se šíleně ostře, bylo to fakt náročné,“ hodnotil dění na Tour na svých internetových stránkách český závodník.



Žádné taktizování, devátá etapa slavného závodu byla bitvou od startu do cíle.

„Vyvinulo se to úplně jinak, než jsme čekali. Díky tomu, že ve druhém kopci zůstal Froome ze Sky sám, všichni se snažili co nejvíc odstřihnout jeho stájové kolegy a znevýhodnit je,“ popisoval. „Jelo se ostře a přitom jsme nastoupali skoro 4000 metrů.“

Z výpadku týmu Sky však nakonec nikdo z favoritů nic moc nevytěžil, vedoucí muž průběžné klasifikace Froome přijel ve stejné skupině.

„V závěru už jsme na tom všichni byli podobně, měli jsme zhruba stejné nohy. Jelo se tak ostře, že už asi nikdo z favoritů neměl síly na nějaký nástup,“ prozradil jediný český cyklista v závodě.

Vítězství slavil po ataku v posledním kopci D. Martin, který zaútočil spolu s Fuglsangem.

„My jsme byli v té skupině poměrně dobře zabudovaní a nebylo v našem zájmu ty dva sjíždět. Jsou to sice dobří závodníci, ale na druhou stranu by nás bezprostředně neměli ohrozit,“ vysvětlil taktiku Kreuziger.

Stejně jako v sobotu bylo překvapením, že měl v horách potíže Kreuzigerův parťák Contador, nečekalo se ani, že by si v neděli měl vybrat slabší den tým Sky.

„Hlavně, že tam nebyl Richie Porte. Pro nás je to dobré zjištění, dnes jsme vpředu byli pořád ve třech až čtyřech. Máme opravdu silný tým. Je jen škoda, že jsme v téhle etapě ztratili Benjiho Novala, který zabalil,“ konstatoval český závodník.

Kreuziger se každopádně posunul už na páté místo průběžné klasifikace, Alberto Contador je hned za ním.

„Můžu být spokojený, jak jsme přežili těch devět dní. Při pondělním volnu musíme pořádně orazit, ve středu zabojovat v časovce a pak se soustředit hlavně na nedělní těžkou etapu,“ plánoval český jezdec.

„Jinak bude nejdůležitější v těch rovinatých etapách pošetřit co nejvíc sil, protože poslední týden bude hrozně těžký,“ dodal cestou na letiště. Na peloton čekal 700 km dlouhý přesun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud