7. července 2015 • 20:30

Štybarovi útok nevyšel. Byli na mě nalepení, řekl a stejně slavil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo se, že bude bojovat o vítězství ve 4. etapě Tour de France, vedené po úsecích z dlažebních kostek. Zdeněk Štybar se sice historického triumfu nedočkal, skončil „až“ devátý, přesto odcházel z cíle spokojený. Jednak vyhrál jeho kolega Tony Martin z týmu Etixx-Quick Step a jednak byl sám v závěrečné fázi vidět, krátce vedl a v průběžném pořadí udržel 10. místo.



Etapa byla zmenšenou verzí klasiky Paříž-Roubaix a právě proto se Zdeněk Štybar, který jarní klasiky umí jako letos málokdo na světě, řadil k favoritům.

„Byl jsem si toho vědom a v závěrečné pasáži jsem zaútočil. To byla taky nejtěžší část etapy. Myslel jsem si, že Tony (Martin) byl za mnou, ale nebyl. Už jsem ale byl rozjetý, tak jsem pokračoval v akci. Možná jsem mohl jít sám, ale Greg Van Avermaet a Geraint Thomas byli nalepení na mém zadním kole,“ komentoval svůj pokus Štybar, který svůj atak nedotáhnul až do cílové pásky.

Za ní ale bouřlivě slavil, stejně jako celý tým, s vítězným Martinem. Ten na čtvrtý pokus na letošní Tour de France převzal žlutý trikot pro vedoucího jezdce. Štybar potvrdil, že kostky nebyly tak drsné jako často v minulých letech.

„Bylo sucho a všichni přišli perfektně připraveni. Favorité byli stabilně v čele, i Nairo Quintana, i když to není žádný specialista,“ pozoroval Štybar.

Triumf na vypůjčeném kole

Sám prý povzbuzoval Martina, aby zkusil vybojovat etapový triumf. A to i pět kilometrů před cílem, kdy Martin po defektu měnil kolo. „Napoprvé jeho pokus nevypadal dostatečně důrazně. Naštěstí ale peloton byl jaksi dezorientovaný. Tony získal k dobru deset vteřin a všichni víme, že takový luxus Tonymu nemůžete na posledním kilometru dopřát,“ podotkl Štybar.

Strach a prach. Obávané kostky na Tour de France. Vlevo je zdolává Kolumbijec Nairo Quintana
Strach a prach. Obávané kostky na Tour de France. Vlevo je zdolává Kolumbijec Nairo Quintana

Němcovo prvenství ho nadchlo. „Je to fantastické. Nejlegračnější část toho je, že se mu to povedlo na kole od Mattea Trentina, který mu ho po defektu předal. Navrch má žlutý dres. Máme silný tým a budeme ho (trikot) s radostí bránit,“ ujistil český cyklista.

A velké dny týmy Etixx-Quick Step nemusí ještě končit. Ve středeční etapě bude jeho lídrem podle předběžných informací Mark Cavendish a pokusí se vyhrát spurt.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud