9. července 2015 • 19:46

Štybar měl smíšené pocity, ale jásal: Výhra je pro syna Lewise!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pár dní před Tour de France, na konci června, se Zdeňku Štybarovi narodil syn Lewis. Novopečený táta litoval, že může být doma s rodinou jen krátce a hned se vrhá do pelotonu. Z francouzského Le Havru ovšem velmi brzo poslal Lewisovi krásný dárek: vítěznou etapu na nejslavnějším etapovém závodě světa. Věnoval ji právě jemu.



„Jsem velmi rád, že jsem mohl vyhrát pro Lewise. Toto vítězství je pro něho. Vyhrát etapu na Tour de France bylo mým velkým snem a jsem šťastný, že jsem si ho dokázal splnit,“ oddechoval Štybar v cíli.

Jezdec týmu Etixx-Quick Step si tak dokonale spravil chuť po úterní etapě s několika úseky na kostkách, před níž byl považován za jednoho z adeptů na vítězství. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu před dvěma dny nakonec dojel devátý. „Minule mi to nevyšlo a dneska jsem si myslel, že to bude spíš na Cavendishe, ale když jsem viděl, že odpadal, tak jsem to zkusil,“ uvedl. Tak prý zněl i pokyn z týmové porady: kdo bude mít možnost, ať po ní jde.

A ta možnost přišla. Štybar nastoupil a dokázal za sebou nechal i Petera Sagana. Český cyklista vyhrál etapu na Tour de France po čtrnácti letech, naposled se to podařilo Jánu Svoradovi v Paříži v roce 2001.

„Prožívám neskutečné pocity, pravděpodobně jsou na stejné úrovni jako emoce po prvním titulu cyklokrosového mistra světa v Táboře. Změna z terénu na silnici nebyla snadná, prošel jsem si těžkým obdobím, ale povedlo se to. Přestože celé mi to ještě nedochází a bude to zřejmě nějaký čas trvat, než si uvědomím, co jsem dokázal, nikdy na tento den nezapomenu,“ radoval se.

Zdeněk Štybar v euforii po svém triumfu v šesté etapě Tour de France
Zdeněk Štybar v euforii po svém triumfu v šesté etapě Tour de France

Přesto měl Štybar i smíšené pocity, protože lídr jeho týmu Toni Martin upadl a se zlomenou klíční kostí musí Tour de France opustit. Hned v cíli se myšlenky na Martina honily Štybarovou hlavou. Německý cyklista mu přišel popřát a mezi oběma padlo pár slov.

„Jak to vypadá?“ ptal se Štybar.

„Nevím, půjdu na rentgen. Ale ty si to užívej,“ řekl mu Martin.

Rentgen pak ukázal zlomeninu klíční kosti. Tým se sešel na poradě, aby se usnesl na dalším postupu. Prohlášení bylo napjatě očekávané každou minutou.

„Proto jsou moje pocity smíšené,“ přiznal Štybar ještě před tím, než padl definitivní verdikt, že Martin na Tour končí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud