23. července 2018 • 12:08

Pěst v obličeji neprošla! Moscon na Tour skončil, pak se omluvil

Autor: ČTK, tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nebudou v plné síle. Stáj Sky přišla po patnácté etapě o svého prvního jezdce. Na vině však nebylo žádné zranění ani úbytek sil. Disciplinární komise na Tour de France diskvalifikovala nenapravitelného hříšníka Gianniho Moscona, který během závodu udeřil pěstí jednoho z jezdců Fortuneo-Samsic. Geraint Thomas a Chris Froome se tak budou muset v boji o žlutý trikot obejít bez jednoho z domestiků. Moscon se za incident v pondělí v poledne omluvil na Twitteru.



Po dojezdu kopcovité etapy, která končila v Carcassonne se dostalo komisařům do ruky video, na kterém je zcela zřetelně vidět, jak Gianni Moscon udeřil za sebou jedoucího cyklistu do obličeje. Takové nekolegiální jednání bývá na největším cyklistickém závodě tvrdě trestáno a jinak tomu nebylo ani u čtyřiadvacetiletého Itala.

"Omlouvám se a lituji toho, co jsem udělal. Chtěl bych se Éliemu Gesbertovi omluvit osobně," uvedl čtyřiadvacetiletý Moscon ve videu na twitteru. "Co jsem udělal, bylo špatné a byl to špatný příklad pro veřejnost. Moc se omlouvám všem lidem z týmu i celému závodu," dodal.

Mosconovo vyloučení zkomplikovalo stáji Sky situaci ve zbývajících šesti etapách. Geraintu Thomasovi ve žlutém trikotu vedoucího jezdce a čtyřnásobnému vítězi Tour Chrisi Froomeovi na druhém místě totiž bude moci pomáhat už jen pět týmových kolegů.

Po skončení závodu navíc bude incident řešit vedení Sky, protože nejde o první prohřešek italského jezdce. Loni Moscon čelil obvinění, že při jednodenním závodě Tre Valli Varesine srazil z kola Sébastiana Recheinbacha, který utrpěl zlomeninu lokte a kyčle.

Předtím při závodě Kolem Romandie zase rasisticky urážel jiného jezdce stáje FDJ Francouze Kévina Rezu, za což vedení Sky Moscona na šest týdnů suspendovalo. Loni byl navíc diskvalifikován na mistrovství světa za to, že se při silničním závodě přidržoval doprovodného vozu italské reprezentace.

Giani Moscon udeřil soupeře a na Tour skončil
Giani Moscon udeřil soupeře a na Tour skončil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud