26. září 2019 • 05:00

Cyklista zvažuje žalobu na Tour! Chce kompenzovat náraz do bariéry

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jedním z favoritů časovky na letošní Tour de France, v jejím průběhu si vedl skvěle. Jenže pak přišel ten okamžik. Wout van Aert v zatáčce najel příliš blízko k bariéře mezi tratí a prostorem pro fanoušky, zavadil o ni a upadl. A co hůř, přivodil si hlubokou tržnou ránu na pravé noze. Z Tour musel odstoupit a přišel i o zbytek sezony. A to je právě důvod, proč nyní uvažuje o tom, že by požadoval od organizátorů závodu závodů finanční kompenzaci.



Na Tour de France si letos v červenci připsal Wout van Aert první start. Trojnásobný světový šampion v cyklokrosu ji ale opouštěl tak, jak si ani v nejčernějších představách nepřál. Místo projetí cílem opouštěl trať v sanitce. Při 13. etapě, kterou byla individuální časovka v Pau, si vedl výborně a útočil na vítězství.

Jenže v závěrečné části v zatáčce najel příliš blízko hrazení, o které zavadil a octnul se na zemi. Při pádu utrpěl zranění pravé nohy, následně podstoupil dvě operace stehenního svalu a kyčle.

Sezona na silnici tím pro něj skončila a jak to bude s tou cyklokrosovou, zatím nikdo netuší. Teprve před dvěma týdny totiž poprvé usedl na kolo, na kterém se jen lehce a malou rychlostí projel.

Podle listu Het Nieuwsblad závodník stáje Jumbo-Visma na nedělní tiskové konferenci v Gooiku řekl, že nevylučuje, že bude požadovat náhradu škody od ASO (organizátora Tour de France).

Belgický list napsal, že Van Aert a Jumbo-Visma zaslali ASO dopis o incidentu, nicméně otázka finanční náhrady dosud nebyla formálně vznesena.

„Je zřejmé, že závažnost zranění byla výsledkem způsobu, jakým byla bariéra umístěna,“ prohlásil belgický cyklista. Ten se podle původních plánů chtěl začít brzy věnovat přípravě na cyklokrosovou zimu. Nyní si ale není jistý, zda sezonu své původní disciplíny vůbec stihne.

„Já doufám, že ano, alespoň je to můj cíl,“ řekl Van Aert podle cyklistického serveru Cycling News. „Ale je to reálné?“

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud