17. června 2012 • 23:50

Závod Kolem Švýcarska vyhrál Rui Costa, Kreuziger skončil šestý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský cyklista Rui Costa uhájil v poslední horské etapě závodu Kolem Švýcarska první místo. Pětadvacetiletý závodník stáje Movistar odolal v závěrečném stoupání 215,8 kilometru dlouhé deváté etapy všem nástupům soupeřů a udržel náskok 14 sekund před Fränkem Schleckem z Lucemburska. Český jezdec Roman Kreuziger zůstal šestý.



Z vítězství se dnes radoval Kreuzigerův stájový kolega z Astany Tanel Kangert, který v závěru přespurtoval svého partnera z úniku Jérémyho Roye. Hlavní skupina favoritů dojela do cíle pohromadě se ztrátou necelých dvou minut.

Kreuzigera po sobotní etapě přepadly večer střevní potíže, takže si dnešek protrpěl. "V předposledním kopci jsme odpadli, chtělo se mi zvracet. Ale jeli jsme s rozumem a s Kiserlovským jsme to ve sjezdu dojeli. Poslední kopec už se dal vyjet," uvedl na svém webu. "Bohužel jsem dnes na víc neměl, takže to celkové šesté místo musím brát," zhodnotil.

Po nedávném Giru d'Italia cítil, jak mu ubývají síly. Nyní bude mít dva dny volnější program, pak se začne chystat na mistrovství republiky společné se Slováky v Púchově. "V sobotu si pojedu projet okruh a doufám, že forma bude dobrá. Pak si dám ale určitě pár dní odpočinku, abych nabral síly na Polsko a olympiádu," dodal Kreuziger.

Celkové druhý zůstal ve Švýcarsku Fränk Schleck z Lucemburska, který na Costu tvrdě zaútočil v předposledním stoupání dnešní královské etapy. O náskok, který by ho posunul do čela, ale postupně přišel a v závěru mu na další nástup nezbyly síly. Třetí skončil obhájce titulu Levi Leipheimer ze Spojených států.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 9. etapa (215,8 km):

1. Kangert (Est.) 5:54:22 hod., 2. Roy (Fr.) -2, 3. Montaguti (It.) -31, 4. Kiserlovski (Chorv.), 5. Kruijswijk (Niz.), 6. Frank (Švýc.) všichni -1:46, ...16. Kreuziger -1:53, Štybar (oba ČR) nedojel.

Konečné pořadí: 1. Costa (Port.) 35:54:49, 2. F. Schleck (Luc.) -14, 3. Leipheimer (USA) -21, 4. Gesink (Niz.) -25, 5. Nieve (Šp.) -40, 6. Kreuziger -47.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud