2. července 2012 • 11:48

Martin zatím nešťastníkem Tour, zradily ho defekt a zlomené zápěstí

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádnou porci smůly si zatím na Tour de France vybírá německý cyklista Tony Martin. Mistr světa v časovce a jeden z favoritů sobotního úvodu byl v prologu bez šance na vítězství, protože musel kvůli defektu měnit kolo. V neděli pak jezdec týmu Omega Pharma – QuickStep utrpěl zlomeninu kůstky v zápěstí po pádu čtyř jezdců 11 kilometrů po začátku první etapy z Lutychu do Seraingu.



„Ruka mě bolí, cítím každý výmol na silnici,“ říkal Martin pro Radsport-News. „Ale na odstoupení ze závodu nemyslím, dojel bych do cíle klidně i jako poslední,“ dodával, přestože jeho letošní prioritou je souboj o olympijské zlato v časovce.

Druhý díl 99. ročníku Tour de France dokončil s odřeným loktem a zhmožděnou nohou díky lékům proti bolesti. V závodě však bude pokračovat i díky speciální dlaze na zápěstí.

„Prvním cílem je vydržet do příštího pondělí a časovky,“ uvedl Martin. „Nebude to lehké, bude to bolet, ale chci to zkusit. Tour de France je pro mě důležitá a já ji nechci vzdát bez snahy vydržet.“

Martinův příběh je jedním z důkazů, že první etapy Tour bývají vždycky nebezpečné. Jeho parťák Jerome Pineau jel do nemocnice s ním poté, co ho asi 25 kilometrů před cílem trefil do ramene neopatrný divák.

Cyklista poté nebyl schopen hýbat rukou. Francouz však nemá nic zlomeného. „Bolí mě pravé rameno a ruka. Nebude snadné jet na kole,“ říkal Pineau.

Pád asi 20 kilometrů před cílem nedělní etapy zase drsně odnesl Luis León Sánchez z Rabobanku, který dokončil se čtyřminutovou ztrátou na vítězného Slováka Petera Sagana.

Také u něj bylo podezření na zlomeninu zápěstí. Po návštěvě nemocnice ale hlásil: „Žádná zlomenina, vypadá to jen na pořádné naražení. Dobré zprávy.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud