30. září 2017 • 09:25

To se nepovedlo! Organizátoři cyklistického MS v Bergenu jsou na pokraji bankrotu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli si nedávné mistrovství světa v silniční cyklistice v Bergenu vysloužilo převážně pozitivní ohlasy, skončilo pro organizátory finanční katastrofou. Jak uvedla norská média, národní cyklistický svaz nyní balancuje na hraně bankrotu a bude muset požádat o pomoc vládu.



Podle listu Bergens Tidende má norská federace na účtu zhruba 156 milionů norských korun (asi 431 milionů Kč), nicméně konečný účet šampionátu se vyšplhal na 220 milionů (607 milionů Kč). Za překročení původního rozpočtu mohou různé faktory, například nižší příjem od sponzorů, malý zájem o balíčky pro platící návštěvníky či zhoršený kurz norské koruny vůči euru a franku.

Organizátorům vydařené sportovní akce se rozhodli pomoci cyklističtí fanoušci, kteří spustili crowdfundingovou kampaň. Zatím vybrali 3,5 milionu norských korun, a i když jejich iniciativa s největší pravděpodobností nebude sama o sobě na umazání dluhu stačit, pořadatele MS potěšila.

"Je to neuvěřitelný příběh. Dokazuje to, že si diváci užili skvělé chvíle a šampionát pro lidi v Bergenu hodně znamenal," uvedl šéf organizačního výboru MS Helge Stormoen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud