24. června 2018 • 15:43

MČR v cyklistice ovládl Sagan, český titul vybojoval v závěru Černý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrem republiky v silničním závodě cyklistů v Plzni se stal poprvé v kariéře Josef Černý. Pětadvacetiletý jezdec stáje Elkov Author navázal na vítězství ve čtvrteční časovce v Karlových Varech a získal double. Úspěch nejlepší domácí stáje podtrhli druhý Jan Bárta a třetí v cíli Jakub Otruba, který vybojoval titul v kategorii do 23 let. Závod na 192 kilometrů na společném mistrovství Česka a Slovenska suverénně ovládl Peter Sagan.



Trojnásobný světový šampion Sagan záhy soupeřům ujel a po dlouhé sólové jízdě si připsal šestý slovenský titul.

Černý využil převahy svého týmu, který kontroloval český mistrovský závod. Když se po čtyřech hodinách odhodlal k úniku obhájce titulu Zdeněk Štybar, jezdci Elkov Author jeho náskok s přehledem zlikvidovali a vzápětí zaútočil Černý.

Sagan ovládl MČR v cyklistice. Fanoušci šíleli, král si s nimi ťukal pěstmi
Video se připravuje ...

"Pochopitelně jsem vůbec nečekal, že bych mohl dosáhnout na double. A jsem velmi šťastný, že se mi to podařilo. Každý titul je těžký. Dnes to bylo náročné psychicky i fyzicky. Trať byla velmi těžká. Jsem každopádně spokojenější a ještě o něco šťastnější než z titulu v časovce," prohlásil Černý.

Štybar obsadil v českém šampionátu páté místo. Další z hvězd v pelotonu Roman Kreuziger závod nedokončil.

Josef Černý se raduje z triumfu na mistrovství republiky
Josef Černý se raduje z triumfu na mistrovství republiky

Kromě Černého dokázal po časovce zvítězit i dnes také Otruba ve třiadvacítkách a ještě více umocnil radost ve stáji Elkov Author. "Měli jsme hlavně získat titul v absolutním pořadí, ten můj titul byl navíc. Stálo to hodně sil, delší závod jsem nejel a budu se z toho dostávat týden. Máme však první tři místa celkového pořadí, takže jsme ohromně spokojení," pochvaloval si Otruba.

ONLINE přenos závodu s fotografiemi přímo z trasy:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud