4. srpna 2020 • 09:12

Saganův tým truchlí. Zemřel člen juniorky (†17), řidič mu nedal přednost

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragická událost zasáhla nejen cyklistický svět. Mladý Němec Jan Riedmann (†17) podlehl zraněním hlavy, která utrpěl při srážce s automobilem během tréninku. S informací přišel web tuttobiciweb.it. Jednalo se o závodníka z týmu Auto Eder Bayern, který je juniorkou BORY-hansgrohe, za níž jezdí hvězdný Slovák Peter Sagan.



Havárii měl způsobit 58letý řidič, který nerespektoval dopravní předpisy a nedal Riedmannovi přednost. Ačkoliv byla cyklistovi okamžitě poskytnuta první pomoc a bleskově byl vrtulníkem převezen do nemocnice ve Würzburgu, nedokázali ho lékaři zachránit.

„Smrt cyklisty v dopravní nehodě je tak smutnou zprávou. Vyjadřuji svůj nejhlubší soucit s Janově rodině a blízkým,“ reagoval na tragickou událost Peter Sagan, trojnásobný mistr světa.

Německý cyklista Jan Riedmann (†17) podlehl zraněním hlavy, která utrpěl při srážce s automobilem během tréninku.
Německý cyklista Jan Riedmann (†17) podlehl zraněním hlavy, která utrpěl při srážce s automobilem během tréninku.

Sedminásobný majitel zeleného trikotu z Tour de France byl téměř Riedmannovým týmovým kolegou. Mladík totiž nastupoval v barvách týmu Auto Eder Bayern, jenž je výběrem U19 BORY-hansgrohe, za kterou závodí slovenský „tourminátor“.

„S velkým smutkem se musíme po sobotní tragické nehodě rozloučit s Janem Riedmannem. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům. Na jeho počest budou mít naši jezdci během závodu Milán-San Remo černé stuhy,“ uvedla BORA-hansgrohe.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud