Romana Barboříková
3. listopadu 2020 • 21:05

Konec nejistoty. Hirt už má nové angažmá, čeká ho belgický tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední týden španělské Vuelty už může český cyklista Jan Hirt absolvovat s klidnou hlavou. Jeho budoucnost, která byla po rozpadu týmu CCC nejistá, se vyjasnila. Od příští sezony bude pokračovat na nejvyšší úrovni World Tour, a to v týmu Circus-Wanty Gobert. Ten potřeboval svou sestavu posílit o vrchaře.



Nebyly to lehké týdny, ale teď si může Jan Hirt oddechnout. O svou budoucnost na další dva roky má v tuto chvíli postaráno. Tři závodníky polské stáje CCC, která své působení ve World Tour letos ukončí, převezme Circus-Wanty Gobert, belgická stáj, která licenci nejvyšší kategorie odkoupila právě od CCC. Těmito závodníky jsou Jan Hirt, Georg Zimmermann a Jonas Koch.

„S Jimem Ochowiczem (šéfem CCC) jsme si stanovili cíl doplnit naši stávající základnu jezdců co největším počtem těch z týmu CCC,“ řekl generální ředitel Jean-François Bourlart.

Belgická sestava, která byla doteď ve druhé divizi spíše klasikářskou, potřebovala posílit hlavně o vrchaře. „Jan Hirt a Georg Zimmermann jsou typem jezdců, který dosud nebyl v našem týmu dostatečně zastoupen. Mají schopnost dlouho vydržet v kopcích, hlavně v etapových závodech. Hirt již prokázal, co umí, Zimmermann je velmi nadějný mladý jezdec. Je důležité, aby se společně s Jonasem Kochem začlenili do našeho týmu.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud