27. února 2021 • 17:10

Štybar měl v úvodní belgické klasice pád, dojel se ztrátou ve druhé stovce

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Zdeněk Štybar měl v úvodní belgické jarní klasice Omloop Het Nieuwsblad pád a 76. ročník závodu dokončil se ztrátou ve druhé stovce. Vítězství v hromadném spurtu získal jeho kolega z týmu Deceuninck-Quick Step Davide Ballerini z Itálie.



Pětatřicetiletý Štybar dvousetkilometrový závod z Gentu do Ninove vyhrál v roce 2019 a dnes znovu útočil na přední umístění. Ještě 26 kilometrů před cílem byl v čelní skupině, kterou se pokoušel roztrhat nástupem jeho týmový kolega a mistr světa Julian Alaphilippe. Pak měl ale na rovném úseku silnice Štybar pád, po němž se jen těžce zvedal ze země. Na kolo nakonec nasedl a dojel na 125. pozici s odstupem čtyř a půl minuty.

Pro nejcennější výhru kariéry si dojel šestadvacetiletý cyklista elitního belgického klasikářského týmu Ballerini. Spurt rozhodl jednoznačným způsobem, za ním dojeli Brit Jake Stewart a Belgičan Sep Vanmarcke.

Cyklistický závod Omloop Het Nieuwsblad (WorldTour) - 200,5 km:

1. Ballerini (It./Deceuninck-Quick Step) 4:43:03, 2. Stewart (Brit./Groupama-FDJ), 3. Vanmarcke (Belg./Israel Start-Up Nation), 4. Haussler (Austr./Bahrajn Victorious), 5. Gilbert (Belg./Lotto Soudal), 6. Aranburu (Šp./Astana-Premier Tech) všichni stejný čas, ...125. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) -4:26.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud