Romana Barboříková
8. října 2021 • 13:20

Brutální přepadení cyklisty. Gang v Londýně mu ukradl kolo, na kterém jel

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při pádech v závodech zažívají nepříjemné chvíle. Jenže to, co prožil ve čtvrtek Alexander Richardson přímo na ulici v Londýně, bylo mnohem brutálnější. Týmový parťák Petra Vakoče a Mathieuho van der Poela ze stáje Alpecin-Fenix má za sebou traumatizující zážitek, kdy ho gang zlodějů na motorkách srazil ve vysoké rychlosti z kola, které mu ukradl. Závodník při tom utržil i nepříjemné zranění.



Právě se vracel ze svého tréninku, bylo okolo třetí hodiny odpoledne, když si Richardson všimnul, že za ním jedou dvě motorky a na nich čtyři muži v kuklách. „Hned jsem věděl, že mi chtějí ukrást kolo a začal jsem přemýšlet, co nejlepšího můžu udělat,“ popsal na Instagramu hrůzostrašný zážitek.

„Rozjel jsem se naplno ke kavárně, která byla zhruba 500 metrů daleko. Jenže oni do mě jednou motorkou v rychlosti 60 kilometrů v hodině najeli a srazili mě k zemi. Stále jsem se ale držel na svém kole, a tak druhá motorka, ve snaze kolo sebrat, táhla kolo i se mnou dalších 100 metrů po zemi,“ dodal další děsivé detaily jednatřicetiletý cyklista.

A pak přišel moment, kdy se Richardson rozhodl raději bicyklu vzdát. „Když jsem se kola stále držel, vytáhli asi patnáctipalcovou mačetu. V tu chvíli jsem se rozhodl kolo pustit. I tak jsem docela pořezaný a mám pohmožděný a nateklý bok,“ popsal svůj stav. „Ale zítra je další den. Buďte hodně opatrní v oblasti Richmondského parku,“ upozornil.

Zvýšený výskyt krádeží kol v britské metropoli potvrdil ve své zprávě také list Evening Standard. Podle něj počet ukradených kol tvořil během pandemie covidu-19 přes 32 procent všech pojistných událostí.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud