26. března 2023 • 17:49

Krásné gesto v klasice: únik parťáků a pak... Tohle je tvoje výhra!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistickou klasiku Gent-Wevelgem ovládl ve vytrvalém dešti tým Jumbo-Visma, jehož jezdci obsadili po úniku první dvě místa. Do cíle přijeli v objetí Christophe Laporte a Belgičan Wout van Aert, jenž svému francouzskému kolegovi výhru po 261 kilometrech přenechal.



Van Aert s Laportem se odpoutali od hlavní skupiny při druhém ze tří stoupání na Kemmelberg 53 km před cílem a postupně náskok navyšovali.

V cílové rovince jeli týmoví parťáci bok po boku a vítěz páteční klasiky E3 v Harelbeke Van Aert nechal projet jako prvního vicemistra světa Laportea, jenž si ve 30 letech připsal první výhru na klasice WorldTour v kariéře.

„Jsem za to Woutovi nesmírně vděčný. Že si takový velký šampion dá ruku na srdce a věnuje mi vítězství, je nepopsatelný pocit,“ řekl Laporte. „Nemusel jsem o tom vůbec přemýšlet. On je úžasný týmový hráč, není to jen kolega, ale i velmi dobrý přítel. Nezapomněl jsem na to všechno, co pro mě v minulosti udělal,“ uvedl Van Aert, jenž se ve Wevelgemu radoval z vítězství v roce 2021.

Skupina pronásledovatelů zaostala téměř dvě minuty, spurt o třetí místo vyhrál Belgičan Sep Vanmarcke.

Příští týden čeká klasikáře další závod v Belgii Napříč Flandry a příští neděli monument Kolem Flander.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud