Martin Hašek
30. dubna 2021 • 06:59

Draft NFL ovládl mladý ženáč: Je historicky dobrý! Kořením byly trejdy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neleží před ním nic míň než očekávání legendární kariéry. Jedničkou nočního draftu NFL amerického fotbalu se stal quarterback Trevor Lawrence, kterého si vybrali Jacksonville Jaguars. Jednadvacetiletý vlasáč je čerstvě ženatý. První kolo opepřilo několik překvapivých trejdů.



Trevor Lawrence má budoucnost jasně nakreslenou. Do bláznivého světa NFL vstoupil jako král draftu jen pár dní poté, co si vzal svou přítelkyni ze střední školy. A v nejsledovanější lize Ameriky ho má čekat velká éra.

„Je historický. Není jen opravdu dobrý. Je historicky dobrý,“ chválil ho už před draftem věhlasný analytik Mel Kiper. „Až bude mít po kariéře, bude mít za sebou minimálně dva, tři Super Bowly.“

O dosavadním quarterbackovi univerzity v Clemsonu se jako o generačním prospektu mluví už tři roky. A Jaguars jeho výjimečnost potvrdili očekávaným prvním pickem. Ačkoliv byl Lawrence před draftem kritizován za své interview pro Sports Illustrated, kde se s nevelkou přesvědčivostí vyjádřil o své vášni pro hru.

„Všechno, o čem mluví, je vyhrávání. Mluví jen o tom, jak se zlepšovat. V jeho životě není nic jiného než jeho víra a jeho rodina. Taky se oženil a všichni jeho spoluhráči o něm mluví skvěle,“ uklidňoval situaci kouč Jaguars Urban Meyer.

Lawrence má přinést do Jacksonville víc vášně pro NFL. Očekává se od něj, že zásadně zvedne návštěvnost. Už jenom proto, že vyrůstal v Georgii, jejíž hranice jsou od Jacskonville jenom pár desítek kilometrů.

Komisionář Roger Goodell přestavuje dres jedničky draftu
Komisionář Roger Goodell přestavuje dres jedničky draftu

„Jsem nadšený, že jsem v Jacksonville. Je to nejlepší místo, kam jsem mohl přijít,“ sdělil Lawrence na Twitteru.

Na draft do Clevelandu, který se konal za účasti několika stovek protestovaných fanoušků, nedorazil. Show sledoval na dálku se svou rodinou.

První kolo draftu podle očekávání ovládli quarterbeci, kteří byli teprve potřetí v novodobé éře ligy vybráni na prvních třech místech. New York Jets získali Zacha Wilsona. Ten se sice narodil ve venkovském Utahu, do města, které nikdy nespí, ale na úvod své kariéry poslal dokonalý úsměv podpořený dokonalým sebevědomím: „Budeme speciální tým. Jedeme na Super Bowl, baby!“

Při zřejmě nejočekávanějším výběru prvního kola vzali San Francisco 49ers na trojce dalšího quarterbacka Treye Lance. Další quarterback, jeden z původních favoritů draftu Justin Fields, se propadl až na jedenáctku, kam si pro něj díky trejdu s New York Giants o devět míst skočilo Chicago.

Trejdy se rozjely už na desítce, kam po výměně s Dallasem poskočili Philadelphia Eagles pro receivera DeVontu Smitha, nejlepšího hráče univerzitní sezony. Jets se agresivně posunuli o devět míst na čtrnáctku pro guarda Alijahu Vera-Tuckera.

Pro svého quarterbacka budoucnosti a nástupce legendárního Toma Bradyho si došli i New England Patriots, kteří jako patnáctého vzali Maca Jonese.

DRAFT NFL

1.         Trevor Lawrence (quarterback, Jacksonville Jagurs)

2.         Zach Wilson (quarterback, New York Jets)

3.         Trey Lance (quarterback, San Francisco 49ers)

4.         Kyle Pitts (tight end, Atlanta Falcons)

5.         Ja´Marr Chase (wide receiver, Cincinatti Bengals)

6.         Jaylen Waddle (wide receiver, Miami Dolphins)

7.         Penei Sewell (ofenzivní tackle, Detroit Lions)

8.         Jaycee Horn (cornerback, Carolina Panthers)

9.         Patrick Surtain (cornerback, Denver Broncos)

10.       DeVonta Smith (wide receiver, Philadelphia Eagles)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud