17. prosince 2021 • 14:39

Senzace byla blízko, jediný Čech na MS v šipkách ale po boji končí

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí hrací den šipkařského mistrovství světa otevřel zápas jediného českého zástupce na šampionátu PDC. Roman Benecký do druhého kola nepostoupil, s Angličanem Ryanem Joycem prohrál po velkém boji 2:3 na sety a dál tak jde světová 38. „I když jsem prohrál, tak jsem spokojený s tím, co jsem tam předvedl. Až na pár chyb, které beru jako nováčkovskou daň," uvedl po zápase Benecký. 



Ve finále východoevropské kvalifikace si poradil s Karlem Sedláčkem (6:2) a mohl se radovat z postupu na mistrovství světa. Pro jedenadvacetiletého Romana Beneckého šlo o první účast na šampionátu v londýnském Alexandra Palace.

Areálem se rozezněl hit Hey Ya od skupiny Outkast a „Beny“ se vydal na pódium k souboji s Ryanem Joycem, který nastoupil hned vzápětí. Šestatřicetiletý Angličan si po roce znovu zopakoval v prvním kole souboj s českým šipkařem. Na loňském MS totiž přešel po dramatické bitvě přes „Zlého Káju“ 3:2 na sety.

Vítězně začal i proti Beneckému. Ačkoliv český hráč díky vyhranému rozhozu na střed do zápasu začínal, získal ho 3:0 na legy Joyce.

Také čtvrtou hru zápasu, první v druhém setu, ovládl Angličan, až následně se podařilo uzavřít leg také Beneckému, když trefil dvojnásobek 16. Následující dvě hry, byť v nich hodil Čech dvě 180, uzmul Joyce a zvýšil vedení na 2:0 na sety.

V úvodu třetí sady Benecký těsně minul double 20, zasáhl double 1, a Joyce následně uzavřel 114. V další hře se ale Angličan protrápil na dvojnásobcích a Benecký srovnal, aby pak ziskem dalších dvou legů ukořistil celý set.

Stejně jako v předchozích případech, tak i ve čtvrté sadě vyhrál první hru Joyce, ale Benecký dál bojoval a ve zbytku setu to byl on, kdo zavíral a vyhrál ho 3:1.

Postupujícího tak určila až pátá sada. Do té vykročil poprvé v utkání lépe jedenadvacetiletý Čech, když uzavřel double 20. V další hře měl Benecký šanci na double 4, ale netrefil a Joyce srovnal. Drama pokračovalo dál. Hráči si podrželi svá podání a duel dospěl do úplně posledního pátého rozhodujícího legu. V něm byl šťastnější Angličan a po trefeném dvojnásobku desítky se mohl radovat z vydřeného postupu.

„Mistrovství pro mě bohužel skončilo v prvním kole, ale určitě to byla cenná zkušenost... I když jsem prohrál, tak jsem spokojený s tím, co jsem tam předvedl. Až na pár chyb, které beru jako nováčkovskou daň,“ zhodnotil na svém Facebooku účast na MS Benecký. 

Výsledek MS v šipkách
Ryan Joyce – Roman Benecký 3:2 (3:0, 3:1, 1:3, 1:3, 3:2)

Roman Benecký na MS bojoval, Ryanu Joycovi ale podlehl 2:3 na sety
Roman Benecký na MS bojoval, Ryanu Joycovi ale podlehl 2:3 na sety

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud