21. září 2020 • 11:11

Závodník čekal na zmatkujícího soka. Vzdal se pódia, rozbrečel Willa Smithe

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triatlon nabízí velké souboje ve vodě, na kole i při běhu, ale občas i velká gesta fair play. Španěl Diego Méntrida na domácím závodě v Santanderu počkal na soupeře, který si těsně před cílem spletl trať, a pustil ho na třetí místo. Video z cílové rovinky se šíří po světě, pomohlo i dojetí filmové hvězdy.



Do konce závodu zbývalo posledních padesát metrů. Španěl Diego Méntrida a Brit James Teagle bojovali o třetí místo, jenže Angličan si spletl trať a narazil do plůtku okolo trati. Soupeř měl najednou náskok, který nešlo dohnat ani životním sprintem.

„Minul jsem cílovou čáru, když jsem si to uvědomil, sprintoval jsem zpátky, ale narazil jsem do bariéry. Diego byl v tu chvíli asi 50 metrů od cíle. Myslel jsem, že je konec,“ napsal Angličan na Instagramu.

Pak ale přišlo velké gesto fair play. Méntrida si všiml, proč soupeř ztratil a rozhodl se těsně před cílem počkat. Úplně se zastavil, počkal na Teagla a nechal poněkud zmateného Angličana proběhnout cílem dřív, na třetím místě. „Celou dobu byl přede mnou, zasloužil si to,“ vysvětlil své počínání domácí závodník pro El Mundo.

Španěl se vzdal třetího místa, nakonec ale dostal stejnou odměnu
Španěl se vzdal třetího místa, nakonec ale dostal stejnou odměnu

Video neobvyklého finiše se šíří na sociálních sítích. „Tohle video mě rozbrečelo, je to obrovský důkaz čestnosti,“ prohlásil americký herec Will Smith.

Diego Méntrida si v cíli vysloužil nejen uznalé potřesení rukou, ale také velký potlesk od fanoušků a nakonec i organizátorů. Ti mu přiznali stejnou odměnu jako by mu patři za třetí místo – 300 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud