22. května 2023 • 15:33

Ajťák s raketou sní o Paříži. Jak Louda deptá asijské hráče?

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je bakalářem v oboru kybernetika a řídící technika, ve studiu IT chce pokračovat na inženýra. Jenže ještě předtím plánuje účastnit se olympijských her v Paříži v badmintonu. Jan Louda totiž rozhodně bez šance není, v redukovaném žebříčku nyní postupuje. Pomohl mu k tomu triumf na turnaji v Mexiku, další body připsal ve Slovinsku. „Mám rád data a chtěl bych se zaobírat využití umělé inteligence v energetice. Ale až po olympiádě, kam se chci probojovat,“ prohlásil 53. hráč světového žebříčku.



Louda odstartoval kvalifikaci na olympijské hry v Paříži znamenitě, když opanoval turnaj v Mexiku. Ve finále v Guadalajaře porazil Ukrajince Danyla Bosniuka ve třech setech.

Celkem si na mezinárodním challengeru poradil se šesti soupeři.

„Lépe to dopadnout nemohlo, všechno vyšlo. Před námi je v rámci olympijské kvalifikace ještě hodně turnajů, tohle je ovšem skvělý začátek,“ prohlásil Louda.

Na olympiádu postoupí v redukovaném žebříčku přes 30 hráčů. Český hráč odlétal do Mexika po několikatýdenní přípravě v Národním tréninkovém centru v Plzni. Tam se kromě drilů se španělským trenérem Oscarem Martinézem zaměřil na útočnou hru.

V Mexiku porážel soupeře z USA, Jamajky, Brazílie nebo z Japonska. V semifinále si poradil s Kevinem Gordonem z Guatemaly, který držel 48. místo na světovém žebříčku.

Olympijská kvalifikace je otevřená od začátku května a potrvá do konce dubna příštího roku. Počítá se do ní deset nejlepších turnajů během tohoto období.

Český badmintonista, který je v redukovaném pořadí na hranici postupu, začal v Mexiku nejlépe, jak mohl. Následoval postup do čtvrtfinále ve slovinském Mariboru.

„Příprava se vyplatila. Doufám, že si stabilní výkonnost udržím i na dalších turnajích v Dánsku a ve Francii,“ popsal svůj program Louda, nadšenec do oboru IT.

V rámci přípravy na soupeře své dovednosti v rámci dat nevyužívá. „Zatím není totiž žádný software, který by třeba odhaloval nějaké skryté vady či přednosti soupeřů,“ řekl Louda, který na vysoké škole hodně programoval nebo třeba analyzoval spotřebu energií v rodinných domech. Preciznost v programování mu na kurtu trochu pomáhá.

„Jsem trpělivý a tím se snažím deptat své soupeře. Když mám pak možnost, rád zaútočím. Tímhle se snažím deptat hráče z Asie, kteří tento sport významně ovládají,“ dodal elitní český badmintonista.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud