8. prosince 2023 • 12:30

Česko - Dánsko 13:1. Demolice na MS florbalistek, v semifinále proti Finsku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky zvítězily ve čtvrtfinále mistrovství světa v Singapuru nad Dánskem jednoznačně 13:1 a v sobotu budou hrát o finále s Finskem od 10:00 SEČ. Zajistily si tak zároveň účast na Světových hrách v roce 2025 v čínském Čcheng-tu. Mezi nejlepší čtyři celky se dostaly poosmé za sebou a budou bojovat o druhou medaili po bronzu v roce 2011 v St. Gallenu.



Šesti body za tři branky a tři asistence k tomu přispěla kapitánka Eliška Krupnová, hattrick a přihrávku zaznamenala Martina Řepková, která překročila metu 100 bodů v národním týmu. Tři góly vstřelila také Anna Brucháčková.

V brankovišti dostala ve čtvrtém utkání poprvé na turnaji příležitost Lenka Remešová místo jedničky Jany Christianové a před víkendovými boji o medaili odpočívala také univerzálka Vanessa Rebecca Keprtová, která před šampionátem doléčila nohu.

První šanci Krupnové ještě brankářka Mette Thorsager Jensenová zlikvidovala, ale po 110 sekundách už kapitánka otevřela skóre. Proměnila přihrávku Ivany Šupákové ze standardní situace. V 10. minutě se šikovně uvolnila Denisa Ratajová, ideálně našla ve velkém brankovišti nepokrytou Karolínu Suchou a Češky vedly o dvě branky.

Za 74 sekund se favoritky prosadily opět: při vyloučení Sille Larsenové skórovala nejproduktivnější česká hráčka na turnaji Brucháčková. Pak se střelou do levého horního rohu zapsala podruhé mezi střelkyně Krupnová a po oběhnutí branky zasunula balonek z pravé tyče Eliška Chudá. Remešové pomohla po střele Sary Mainz Olssonové tyč a 26 sekund před koncem první třetiny se dočkala prvního gólu na turnaji Řepková.

Ve 28. minutě se po přihrávce Krupnové prosadila podruhé a dosáhla jako čtvrtá hráčka v historii české reprezentace hranice 100 bodů. Za 45 sekund mohla oslavit své dnešní 17. narozeniny gólem Karolína Klubalová, ale pokus o efektní zakončení z trestného střílení jí nevyšel.

V polovině utkání nahradila Jensenovou v dánské brance Jennie Malmová a ve 33. minutě poprvé inkasovala poté, co po kombinaci s Eliškou Trojánkovou skórovala Michaela Kubečková. Potom u levé tyče snadno proměnila přihrávku Krupnové Vendula Maroszová a v 39. minutě měl český tým možnost další penalty, kterou proměnila Brucháčková. Ještě 23 sekund před druhou pauzou prostřelila Malmovou mezi nohy Řepková a dovršila hattrick.

Po 38 sekundách závěrečného dějství z trestného střílení neuspěla Jenniefer Hawaleschkaová Cedervallová, která zkusila trik s otočkou, ale přestřelila. Ve 47. minutě dovršila Brucháčková hattrick. V 50. minutě se dostala do úniku čtvrtfinálová hrdinka Dánska z duelu s Norskem Lina Voldbyová a sebrala Remešové naději na druhou nulu v reprezentaci. Výsledek i svůj hattrick ještě dokonala v 57. minutě Krupnová.

Mistrovství světa florbalistek v Singapuru:

Čtvrtfinále:
Česko - Dánsko 13:1 (6:0, 5:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Krupnová (Šupáková), 10. Suchá (Ratajová), 11. A. Brucháčková (Jiráková), 13. Krupnová (Šupáková), 18. Chudá, 20. Řepková (Krupnová), 28. Řepková (Krupnová), 33. Kubečková (Trojánková), 37. Maroszová (Krupnová), 39. A. Brucháčková z trestného střílení, 40. Řepková (Maroszová), 47. A. Brucháčková (Jiráková), 57. Krupnová (Řepková) - 50. Voldbyová. Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0.

Sestava Česka: Remešová - Šupáková, Beránková, Jiráková, Plášková, Mechlová, Štaňková, Lechnerová - Maroszová, Krupnová, Řepková - A. Brucháčková, Suchá, Ratajová - Trojánková, Kubečková, Chudá - Klubalová. Trenér: Lukáš Procházka.

Švýcarsko - Slovensko 8:4 (2:1, 5:1, 1:2)
Branky: 2. a 52. Spichigerová, 24. a 27. Gerigová, 15. Fitziová, 25. Wielandová, 29. Stettlerová, 32. Gredigová - 12. a 46. P. Hudáková, 54. Belicová, 57. Klapitová.

Další program (sobota 9. prosince):

Semifinále:
10:00 Česko - Finsko,
13:15 Švédsko - Švýcarsko.

O 5.- 8. místo:
04:00 Lotyšsko - Slovensko,
05:30 Polsko - Dánsko.

O 7. místo:
07:00 Singapur - Norsko.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud