29. listopadu 2022 • 11:40

Drsný vzkaz pro šampiona Kozmu! Oddělám tě, pocítíš mou sílu, hlásá Brito

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z klece si vytvořil obývák, z titulového pásu obvyklou ozdobu nad krb. David Kozma je nejdéle vládnoucím šampionem organizace Oktagon, velterové divizi kraluje bezmála 1500 dní. Teď ho v sobotu čeká další zkouška, mnohými označovaná jako ta vůbec nejnáročnější. V šesté titulové obhajobě se karvinský rodák před „svým“ publikem v Ostravě postaví Kaiku Britovi, nevyzpytatelnému Brazilci s vyvinutou schopností bleskově ukončovat zápasy. „Budu se ho snažit oddělat,“ slibuje vyzyvatel šampionovi v seriálu Cesta na Oktagon 37.



Kozma žije vlastní pohádku. Když chodil na střední školu, ani neuvažoval nad tím, že by ho jednou lidé poznávali na ulici a obdivovali jeho bojové schopnosti. „Představoval jsem si, že odmaturuju a budu v nějaké ochrance nebo na podobné pozici. Naštěstí jsem to nikdy dělat nemusel,“ váží si český šampion.

Poté, co v Oktagonu během obhajob udolal Samuela Krištofiče, Mátého Kertésze, Leandra Silvu, Bojana Veličkoviče a Petra Knížete, může se těšit na další výzvu. Tu představuje chladnokrevný bojovník Kaik Brito, který v průměru ukončuje soupeře do jediné minuty. Vítězství pak slaví se svou matkou.

„Vychovávala mě sama. Každý den chodila do dvou, někdy i do tří zaměstnání. Já jsem na světě jen pro ni, chci jí dopřát lepší život,“ říká v soukromí skromný chlapík, který však umí velmi rychle přepnout do zápasového módu.

„Budu se Kozmu snažit celou dobu oddělat,“ netají se Brito svou ambicí. O svém soupeři dobře ví, že patří mezi velmi odolné zápasníky. „Je to srdcař. Jeho problém však je, že ještě nikdy nebojoval proti soupeři, který má takovou sílu a úder jako já. Toho se lekne, budu připravený jako nikdy," říká sebevědomě.

Držitel pásu Oktagonu však věří, že k další obhajhobě mu pomůže i domácí aréna v zádech. "V Ostravě si ten titul určitě vzít nenechám,“ vzkazuje Kozma.

Hrdý otec panuje velterové váze Oktagonu již více než čtyři roky. Poprvé opasek získal v listopadu 2018, kdy porazil Gábora Borárose. Teď se chystá na další rekordní zápis.

"Musí si dát pozor na první kolo. V těch dalších už Brito nebude stíhat," myslí si Karlos Vémola, největší hvězda organizace Oktagon i českého MMA. Naplní se jeho předpověď? Jasno bude už v sobotu večer!

SESTŘIH: Kozma vs. Kníže na Oktagon 32. Šampion udolal Monstera po pěti kolech na body
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud