Marián Šustr
19. listopadu 2023 • 14:40

Oktagon 49: Boj o titul pokračoval na tiskovce. Ať se sudí vrátí do první třídy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšný krok v evropské expanzi. Československá organizace v sobotu přivedla do německého Kolína nad Rýnem devatenáct tisíc diváků na Oktagon 49 a zlomila rekord ve sledovanosti v Německu, Rakousku i Švýcarsku. Korunován byl nový šampion těžké váhy Hatef „Boss“ Moeil. Poražený Lazar Todev bodový výsledek zpochybnil. „Takto by sudí rozhodovat neměli. Ať se vrátí do první třídy a zopakují si základní počty,“ vyjádřil se zklamaný vyzyvatel.



Úspěšný večer v Kolíně nad Rýnem. Oktagon devětačtyřicátým turnajem ovládl jednu z největších arén v Evropě. Rekordy však lámaly i prodané televizní přenosy v Německu, Rakousku i Švýcarsku. Hlavní hvězdy večera se střetly v bitvách na plný počet kol. Vítězství slavil veterán Leandro „Apollo“ Silva i novopečený král těžké divize Hatef Moeil z Německa.

Výsledek titulového klání provázela kontroverze. Bez ohledu na výsledek se místy halou rozléhalo skandování jména poraženého Lazara Todeva, kterého verdikt sudích nenechal chladným. „Takto by sudí rozhodovat neměli. Ať se vrátí do první třídy a zopakují si základní počty,“ prohlásil zklamaný vyzyvatel z Bulharska.

Jen málokdo odhadoval, že střet titánů naplní všech pět kol. Todev si za výsledek může sám. Tvrdě trefoval z ústupu, dobře bránil strhy na zem, avšak ani masivní podpora zaplněných kolínských tribun ho nevyburcovala k větší ofenzivě. „Nikdy jsem neměl podobného soupeře. Jen v té kleci chodil. Mohl sis jít rovnou zaběhat,“ pálil Moeil na tiskové konferenci do soupeře.

Bulhar z ústupu tvrdě trefoval a způsobil tak Moeilovi masivní otok oka. Za to Todevova tvář zůstala po boji takřka bez šrámu. Poražený věřil, že právě způsobené poškození má být hlavním klíčem k dosažení bodové výhry. „Já odvetu nepotřebuji. Já jsem dnešní šampion, to já vyhrál titul. Tak to cítím,“ vyjádřil se s úsměvem po zápase.

Nového krále divize výroky soupeře značně pobouřily a hned se odvolal na zdravotní komplikace. „Když jsem tě chtěl dostat na zem, cítil jsem zraněné rameno. Bojoval jsem s tebou v postoji, ve tvém světě a stejně vyhrál,“ reagoval Moeil na Todeva. Ten bez váhání natáhl ruku, aby si s rozčíleným šampionem potřásl. Držitel pásu sice ruku stiskl, ale pokračoval: „Já jsem wrestler, a i tak jsem tě údery několikrát málem knockoutoval. Skoro jsem tě sestřelil.“

Bulhar rivala klidně opravil: „To není pravda. Neotřásl jsi se mnou. Porovnej si naše obličeje. Kdo vypadá jako vítěz…“ Tisková konference se tak strhla v ostrý dialog dvou gigantů, které rozdělovali pouze pobavení promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda. Moeil si nakonec zavolal na pomoc i týmového parťáka, aby mu dosvědčil zranění ramene. Ten však na potvrzení zdravotních komplikací navázal i horečnou promluvou do duše Todeva, kterého nabádal k respektu.

Celou situaci uzavřel až domácí hrdina Eckerlin. „Oba jste bojovali skvěle. Byl to strhující zápas. Vykašlete se teď na hádky a pojďte na pivo. Tohle nikam nevede,“ rozesmála německá hvězda všechny přítomné bojovníky.

Oktagonu se podařilo v Německu vybudovat nejen velkou diváckou základu, ale i tamní oblíbence. Ti schopnosti ukazují nejen v kleci, ale právě i v médiích a slovních přestřelkách. Nebojí se projevit, pobavit ale i vyostřit debatu. Moeil je navíc důkazem rostoucí kvality německých bojovníků. Mezi vyzyvatele se pomalu probíjí i nově podepsaný Kerim Engizek, který v Kolíně zasadil další KO. Vědět o sobě nechal i bijec z lehké divize Konrad Dyrschka.

Do kolínské arény Oktagon nalákal přes devatenáct tisíc fanoušků. Jen na příští rok vedení avizovalo minimálně pět turnajů v Německu a slova došla i na fotbalové stadiony. V rámci evropské expanze chce Oktagon podobných úspěchů docílit na britských Ostrovech a časem i na volném francouzském trhu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud