Ondřej Němec
25. října 2020 • 18:10

Muradov: Chabib dokázal, že je nejlepší. A končí, není jako Conor

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Supermana z Východu osobně zná. A dopředu tipoval, že Chabib Nurmagomedov souboj s Justinem Gaethjem vyhraje. Nemýlil se. „Prostě, on je nejlepší a dokázal to. A řekl, že ukončí kariéru, tak ukončí. Není to Conor, jeho slovo má váhu,“ říká Machmud Muradov, Uzbek s českým srdcem, který se v současnosti v Las Vegas připravuje na další velkou bitvu v UFC.



Jen dva týdny před dalším soubojem v oktagonu UFC se Machmud Muradov dozvěděl, že bude mít jiného soupeře. Původně se měl střetnout s Polákem Krzysztofem Jotkem, ten se ale zranil. Proti Uzbekovi, jenž považuje za svůj hlavní domov Prahu, tak v kleci stane americký ranař Kevin Holland.

Pro Muradova to znamená velikou změnu a musí tak využít každou chvíli k tréninku na stylově úplně jiného rivala. Přesto si nemohl nechat ujít zápas Chabiba Nurmagomedova s Justinem Gaethjem. Neporažený ruský šampion znovu potvrdil své brilantní schopnosti a řekl, že se zápasením končí.

„Dobrý výkon. Říkal jsem, že vyhraje ve třetím či čtvrtém kole. Ale prostě, on je nejlepší a dokázal to,“ hodnotí Muradov výkon šampiona lehké váhy UFC. „A řekl, že ukončí kariéru, tak ukončí. Není to Conor (McGregor - několikrát oznámil konec a následně comeback), jeho slovo má váhu. Krásný zápas, krásná kariéra, prostě super. Tleskám,“ posílá slova uznání z Las Vegas, kde se v současnosti se svým týmem chystá na zápas, který se uskuteční v noci ze soboty na neděli v hale centra Apex.

Chabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho a oznámil konec kariéry
Chabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho a oznámil konec kariéry

„Cítím se dobře. Těším se na zápas jsem rád, že jsem přijel dřív. Trénuji v UFC institutu, takže super,“ říká populární bijec týden před duelem.

„V tuto chvíli máme dva tréninky denně, pomalu se aklimatizujeme a Mach se vrací do kondice,“ doplňuje Petr Kníže, hlavní trenér a sám úspěšný bojovník. „Tentokrát byl výrazně znát jet lag a teprve teď se dostáváme k normálnímu režimu. Tudíž jsem velmi rád, že jsme vyrazili o týden dříve, než nás pozvali z UFC.“

Kouč také prozradil, že v rámci přípravy ještě probíhají sparingy a jeho svěřenec je na tom prý skvěle. „V tuto chvíli jako jediní trénujeme v UFC Performance Institute. Byl tady někdo pozitivní, tak jsou všichni v karanténě. Mach dostal výjimku a je to tady opravdu top,“ pochvaluje si Kníže podmínky pro přípravu.

Souboj se zkušeným bojovníkem jako je ostřílený Holland určitě nebude snadný, ale Muradov má motivace víc než jiní.

„Vím, že jsem se připravoval víc než můj soupeř a chci výhru víc než on. Už proto, že reprezentuji Uzbekistán i Česko. Každý zápasník reprezentuje jen jednu zemi, já reprezentuji dvě,“ uvedl třicetiletý bojovník nedávno v pořadu DVTV. „Mám obrovskou armádu fanoušků, která mě podporuje. Denně mi píšou stovky zpráv, fandí a modlí se za mě. To je pro mě veliká motivace.“

Výhra nad Hollandem by byla velmi cenou trofejí. Muradov totiž nastoupí na akci UFC Fight Night 181 v rámci hlavní karty, tím pádem se bude jednat o velmi sledovaný souboj. Vítězství by navíc znamenalo hattrick v nejslavnější lize světa.

Prostory UFC Performance Institute, který slouží výhradně zápasníkům slavné americké organizace
Video se připravuje ...

Prostory UFC Performance Institute, který slouží výhradně zápasníkům slavné americké organizace
Video se připravuje ...

KARLOS SHOW speciál: Vémola se třemi „špičáky“ českého MMA
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud