iSport.cz
24. října 2020 • 23:17

Šok v UFC, neporažený Chabib ukončil kariéru! Slíbil jsem to matce, řekl

Autor: iSport.cz, Marek Stodůlka, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je šok! Chabib Nurmagomedov (32) po svém 29. triumfu v UFC ukončil kariéru. V kariéře neporažený bojovník ve druhém kole uškrtil Američana Justina Gaethjeho a padl v slzách k zemi, kde se pomodlil za svého zesnulého otce. Když pak před něj moderátor přistrčil mikrofon, vypustil ze sebe bombu: „Tohle byl můj poslední zápas!“ Což prý slíbil své matce... „Za žádných okolností se nevrátím. Když dám slovo, tak ho dodržím,“ pronesl předtím, než hodil rukavice na podlahu oktagonu.



„Když mi UFC volalo kvůli zápasu s Justinem, mluvil jsem o tom s matkou tři dny. Nechtěla, abych dál bojoval bez mého otce… Slíbil jsem jí, že tohle bude poslední zápas,“ řekl dojatě Superman z Východu.

Neporazitelný šampion mluvil o tom, že pro něj pokračování v zápasení nedává smysl, když nemá v rohu svého milovaného otce, který jej doprovázel celou kariérou.

Chabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho a oznámil konec kariéry.
Chabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho a oznámil konec kariéry.

Abdulmanap Nurmagomedov však podlehl letos v červenci problémům spojeným s nákazou koronavirem. Dvakrát byl nuceně uveden do umělého spánku, v obou případech se probral, další boj ale nezvládl. COVID-19 zhoršil jeho předchozí zdravotní obtíže, prošel vážným zápalem plic a prodělal i operaci srdce.

„Je možná nejlepším zápasníkem na zemi v historii. Nemůžete porovnávat čas, který strávil se mnou tréninkem postoje, s tím, jak dlouho trénoval s otcem na zemi,“ řekl trenér šampiona Javier Mendez.

„Nejde to porovnat. A to je to jediné, čeho se obáváme ve spojení s jeho otcem - dodržování otcova plánu. Protože 95 % toho, co Chabib umí, zná od něj.“ Plán v boji dodržel úspěšný bijec skvěle. Nedodrží ale zjevně přání otce, aby odházel do sportovního důchodu se skóre 30-0.

Orel, jak se Nurmagomedovovi také přezdívalo, nezapomněl poděkovat všem, kteří mu v kariéře pomohli, včetně svého posledního protivníka. „Děkuju moc, Justine. Vzpomínám si, že když jsem měl v roce 2016 problémy s hubnutím, hodně jsi mi pomohl. Díky, brácho. Vím, že jsi skvělý chlap, vím, jak se staráš o své blízké,“ vyzvedl svého soupeře. Ten také už před zápasem hlásil, že peníze, které za zápas dostane, umožní jeho matce, jež pracuje jako pošťačka, aby mohla jít do důchodu.

„Buďte nablízku svým rodičům, protože jednoho dne se může něco stát... Nikdy nevíte, co přijde zítra,“ apeloval dojatě Chabib.

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud