Marek Stodůlka
20. listopadu 2020 • 09:17

McGregor je zpět! V lednu jej čeká odveta s Poirierem. Mám radost, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné se stane skutečností. Ne že by snad někdo věřil tomu, když hvězda MMA Conor McGregor už potřetí „ukončila“ kariéru. Málokdo si však dokázal představit Ira v prázdné hale. Stane se tak 23. ledna na turnaji UFC 257. Střetne se s Američanem Dustinem Poirierem, kterého porazil před šesti lety v pérové váze. Teď se střet uskuteční v lehké divizi, vítěz se tak přiblíží titulu. Poirier je momentálně v žebříčku druhý, McGregor pátý.



Ani letos, ani na obrovském stadionu, ale to hlavní bude. Zápas. Conor McGregor slevil ze svých podmínek a souhlasil se soubojem s Dustinem Poirierem. Odveta z roku 2014 se uskuteční bez diváků, s největší pravděpodobností v Las Vegas, nebo Abú Zabí. Spekulovalo se o tom, že se irská hvězda nakonec utká s Justinem Gaethjem, jelikož se Poirier zdráhal podepsat smlouvu. Tlak však amerického zápasníka donutil a hlavní souboj turnaje UFC 257 je na světě. 

„Máme pro tento rok vše plné, světoví šampioni zápasí o tituly. Chce se utkat s Dustinem Poirierem, tak kontaktoval ESPN a dožadoval se vlastního data. Nabídka na Poiriera je na 23. ledna. Buď přijme, nebo ne,“ prohlásil prezident UFC Dana White v rozhovoru s novinářem Brettem Okamotem, když se McGregor snažil, aby se střet uskutečnil ještě letos. Nakonec však opět odstartuje nový rok. Naposledy se představil v lednu, když za čtyřicet vteřin tvrdě knockoutoval dalšího Američana Donalda Cerroneho.

„Mám velkou radost, že mohu být zpátky a dělat zase to, co mám rád,“ uvedl McGregor.

Střet se měl původně odehrát ve veltrové váze, podle Whita by to však nedávalo smysl a ani jednoho bijce by vítězství nepřiblížilo k titulu v lehké divizi. Pás váhy do sedmdesáti kilogramů drží stále Chabib Nurmagomedov, přestože podle svých slov ukončil po posledním duelu kariéru, UFC jej stále nevymazalo z žebříčků a figuruje na oficiálních stránkách jako šampion.

Proto existuje možnost, že by se fanoušci mohli dočkat obří odvety McGregora s Nurmagomedovem, pokud se irskému bojovníkovi podaří zvítězit. Poiriera už porazil, když šplhal ke svému prvnímu titulu v nejprestižnější organizaci, od té doby však oba bijci ušli značný kus cesty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud