Marek Stodůlka
22. listopadu 2020 • 10:33

Šampioni UFC ubránili tituly! Figueiredo má okamžitě domluvený další zápas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná změna, žádné překvapení. Oba šampioni potvrdili na turnaji UFC 255 v Las Vegas pozice favoritů a obhájili titulové opasky. Deiveson Figueiredo uškrtil Alexe Pereze hned po dvou minutách souboje a Valentina Ševčenková jednoznačně porazila Jennifer Maiovou na body. „Necháme si ho tady, nepoletí zpátky do Brazílie. Domluvíme mu zápas kolem prosince (s Brandonem Morenem),“ prozradil po duelu prezident UFC Dana White plány s Figueiredem.



V muší váze UFC je opět živo. Může za to zejména Deiveson Figueiredo. Ten opět potvrdil, že je v divizi do 57 kilogramů mužem číslo jedna, když v prvním kole uškrtil amerického protivníka Alexe Pereze. „Řekl jsem, že ho porazím v prvním kole na submisi. Jako vždy jsem něco slíbil, a taky to dodržel. Jsem ten typ šampiona, co plní své sliby,“ pronesl Brazilec na tiskové konferenci po souboji.

Figueiredo tak poprvé obhájil titul, který získal loni v červnu, když přemohl Josepha Benavideze. Kdo by čekal, že si teď dá pauzu a užije si poklidný konec roku, je na omylu. Prezident organizace Dana White oznámil, že příští zápas bude mít hned v prosinci.  „Necháme si ho tady, nepoletí zpátky do Brazílie. Domluvíme mu zápas kolem prosince (s Brandonem Morenem),“ potvrdil hlavní muž asociace. Moreno se totiž na turnaji také představil a v prvním kole vyhrál díky zranění soupeře střet s Brandonem Royvalem. Vydobyl si tak pozici hlavního vyzyvatele.

To Valentina Ševčenková se na obhajobu nadřela o poznání víc. Musela totiž v kleci strávit plných pět kol, vůbec jí to ale nevadilo. „Jsem moc ráda, že zápas trval pět kol, protože jsem dlouho nebojovala,“ řekla reprezentantka Kyrgyzstánu v rozhovoru. „Potřebovala jsem cítit tu duši haly a zápasu, abych si uvědomila, že jsem na 100 % zpátky. Jsem ráda, že jsem se vrátila proti těžké soupeřce, jakou je Jennifer Maiaová,“ pokračovala Ševčenková.

V Kyrgyzstánu mohou propuknout oslavy. Nejen že Valentina obhájila titul, na turnaji se představila také její sestra Antonina a ve druhém kole zvítězila nad Ariane Lipskiovou, připsala si za to také bonus za výkon večera, stejně jako autor neuvěřitelného knockoutu z minulého měsíce Joaquin Buckley, který zaznamenal další skvostné ukončení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud