Marek Stodůlka
30. ledna 2021 • 16:20

Procházkovi se zranil soupeř. Odstranili jsme slabiny, mrzí kouče odložení

Autor: Marek Stodůlka, ON
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejočekávanější zápas pro české MMA se odkládá. Jiří Procházka měl jako první domácí bojovník v historii uzavírat galavečer UFC. Hlavní střet turnaje UFC Fight Night 186 v Las Vegas ale bohužel v plánovaném termínu 27. února neproběhne. Dominick Reyes, který měl být soupeřem zápasníka z Hostěradic, se totiž zranil. Duel se sice neruší, organizace pro něj ale bude hledat jiné datum.



Nepříjemná zpráva pro Jiřího Procházku. Hned v druhém zápase pod záštitou nejslavnější organizace se měl představit v hlavním zápase večera. Soupeř Dominick Reyes ale nebude schopen nastoupit kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Střet bojovníka z Hostěradic s bývalým titulovým vyzyvatelem a současnou trojkou polotěžké divize UFC se proto přesouvá na neurčito.

„Nepočítali jsme s tím, ale prostě to tak je. Bereme to jako tlustou čáru za přípravou na konec února a čekáme na termín, který nám dají,“ okomentoval pro iSport.cz odklad zápasu Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov. „Nezjišťoval jsem, co mu je. Přijde nám to nefér.“

Za normálních okolností by se asociace nejspíš snažila najít pro Procházku náhradu. Při soubojích bojovníků ze špičky divize, kdy je od titulové šance dělí možná jedno vítězství, se k takovým krokům příliš často neuchyluje. Čech si tak bude muset počkat, což je určitě nepříjemné, vzhledem k tomu že už několik týdnů podstupuje přípravný kemp.

Procházka a Dvořák v KARLOS SHOW: Hledat fightery na diskotéce? Možná tak v Rusku
Video se připravuje ...

„Hledá se jiné datum, mají na to plus minus šest týdnů. O původním termínu už se nebavíme. Uvidíme, co bude dál,“ vysvětloval Karaivanov. „Je možné, že ten odložený zápas nebude hlavní, takže nás to trochu mrzí, ale není to naše priorita. Priorita je mít zápas s Reyesem nebo někým jiným z top pětky.“

Podle Karaivanových slov má český samuraj skvělou formu. Údajně společně vypilovali určité nedostatky a přichystali taktiku, která by měla sedět proti Reyesovým schopnostem. „Od posledního zápasu vidíme velký posun. Téměř jsme odstranili všechny slabiny, na které se mohl v přípravě soupeř zaměřovat,“ dodává Procházkův trenér.

Pozici hlavního zápasu tak převezmou těžké váhy. Francouzský talent Ciryl Gane s ranařem Jairzinhem Rozenstruikem ze Surinamu měli na kartě figurovat jako předzápas a do klece vstupovat právě před Procházkou s Reyesem. Kvůli Američanovu zranění se ale jejich střet změnil z tříkolového na pětikolový a celý večer uzavře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud